Foto: AP
Foto: AP

Kot piše britanski BBC, bi po prvotnih načrtih muzikal Diana premiero doživel marca letos, a so morali zaradi covida-19 ustaviti produkcijo. Zdaj so se odločili, da bodo muzikal brez občinstva posneli v newyorškem gledališču Longacre s celotno igralsko zasedbo. Diano bo upodobila Jeanna de Waal.

Producenti so v skupni izjavi dejali, da so, čeprav nadomestilo za ogled gledališke predstave v živo ne obstaja, počaščeni, da bodo lahko del kakovostnega razvedrila, ki ga ponuja Netflix naročnikom po vsem svetu.

Diana bo prva broadwajska produkcija, ki bo premiero doživela na malih zaslonih še pred uprizoritvijo na gledališkem odru. Producenti sodelujejo z igralskim sindikatom Equity, da bodo zagotovili vse potrebne varnostne postopke. Gledališča Broadway bodo ostala zaprta do januarja prihodnje leto, piše britanski The Guardian. Datuma za ogled muzikala na Netflixu še niso razkrili.

Na Broadwayu so že doživeli uspeh s predvajanjem posnetega muzikala na platformi pretočnih vsebin. Na Disney Plusu so na začetku julija ponudili posnetek muzikala Hamilton, ki si ga je glede na raziskavo tisti mesec ogledalo 37 odstotkov vprašanih. Hamilton je bil julija najbolj gledana vsebina na kateri koli platformi pretočnih vsebin.