Serija je premiero doživela leta 2007 in bila vseskozi izjemno gledana. Foto: IMDb
Serija je premiero doživela leta 2007 in bila vseskozi izjemno gledana. Foto: IMDb
Serija je prejela sedem emmyjev, od tega kar štiri Jim Parsons za glavno vlogo Sheldona Cooperja. Foto: AP
Serija je za krajši čas zasebno združila glavna igralca Kaley Cuoco in Johnnyja Galeckega, ki sta bila par med letoma 2007 in 2009, a ostala dobra prijatelja. Foto: IMDb

Gre za eno najdlje trajajočih humorističnih serij v zgodovini ameriške televizije.

Zadnja sezona prihaja na male zaslone 24. septembra, finale pa bo maja.

Veliki pokovci, umeščeni v Pasadeno v Kaliforniji, se osredotočajo na fizika in sostanovalca Leonarda Hofstadterja (Johnny Galecki) in Sheldona Cooperja (Jim Parsons) ter njuno sosedo, natakarico in nadobudno igralko Penny (Kaley Cuoco).

Veliki pokovci so bili vse od svoje premiere leta 2007 izjemno gledani, v svoji 11. sezoni pa je serije pritegnila v povprečju 18,6 milijona gledalcev na epizodo, kar je več kot katera koli druga ameriška serija.

Astronomski honorarji za igralce
Ustvarjalna ekipa in CBS sta v skupni izjavi za javnost zapisali, da sta "večno hvaležni" ljubiteljem serije.

"Z igralsko zasedbo, pisci in ekipo smo izjemno hvaležni za uspeh serije, naš cilj pa je ustvariti zadnjo sezono in finale, s katerim se bodo Veliki pokovci epsko končali," so zapisali.

"Epske" so sicer tudi plače igralcev Velikih pokovcev. Leta 2016 je vsak od glavnih igralcev zaslužil vrtoglav milijon dolarjev na epizodo, čeprav se je pisalo, da so privolili v rahlo znižanje honorarja, da bi lahko drugi člani zasedbe dobili povišico.

Zaradi izjemno visokih honorarjev in dolgoletnega predvajanja so Veliki pokovci verjetno tudi najdražja serija na ameriški televiziji, Cuocova, Parsons in Galecki pa so bili lani najbolje plačani TV-igralci, pri čemer jim konkurira zgolj Sophia Vergara iz še ene humoristične serije, Sodobna družina.

Kriv naj bi bil Jim Parsons
Čeprav je imela serija med kritiki različne odzive, pa je v vseh teh letih dobila sedem emmyjev in bila nominirana 46-krat. Od tega je štiri kipce odnesel Jim Parsons za vlogo družbeno neprilagojenega Cooperja, ki je bil tako pozitivno sprejet lik, da je dobil celo svojo serijo, naslovljeno Mladi Sheldon.

A prav Parsons naj bi bil razlog, zakaj se serija poslavlja. 45-letni igralec se je namreč odločil, da ima dovolj in da bi rad nadaljeval druge projekte, poroča Entertainment Weekly.

CBS se je sicer dolgo pogajal s Parsonsom, ki bi zaslužil več kot 50 milijonov dolarjev, če bi privolil še v dve sezoni, za kar si je TV-mreža prizadevala. A Parsons je vztrajal pri slovesu od serije, ki ga je proslavila, s tem pa je predčasno upokojil Velike pokovce.

Cuocova je na Instagramu zapisala, da bodo s kolegi "odšli s pokom" in da je njeno srce zlomljeno.

"S to divjo vožnjo so se mi izpolnile vse sanje, serija pa mi je popolnoma spremenila življenje. Ne glede na to, kdaj bi se končala, bi bilo moje srce vedno zlomljeno," je zapisala 32-letna igralka ob skupni fotografiji.