Annin pogreb je bil takšen kot njeno življenje - pretiran. Foto: EPA
Annin pogreb je bil takšen kot njeno življenje - pretiran. Foto: EPA
Howard K. Stern, Virgie Arthur in Larry Birkhead
V sodni bitki za skrbništvo nad Anninim truplom je zmagal Stern, ki je (za zdaj še?) skrbnik male Dannielynn. Foto: EPA
V Nassauu na Bahamih je bilo že zjutraj vse nared za razkošno pogrebno slovesnost. Foto: Reuters
Mrtvaški avtomobil s posmrtnimi ostanki Anne Nicole Smith
Posmrtne ostanke Anne Nicole so odpeljali iz mrtvašnice na Floridi na letalo, ki jo je popeljalo na njeno zadnjo pot v Nassau. Foto: Reuters

Smithova je tako k večnemu počitku legla poleg svojega sina Daniela, ki je umrl septembra lani, star komaj 20 let (tako kot njegova mati v "sumljivih" okoliščinah). Pokopali so jo v krsti, izdelani po naročilu, pogreb pa je bil ekstravaganten, zaseben in "zelo rožnat", na njem pa so se na enem mestu zbrale vsi trije, ki se borijo za skrbništvo nad Annino hčerko Dannielynn.

"Anna prihaja domov, na Bahame"
Kot je znano, je 39-letna Smithova 8. februarja umrla na Floridi. Njena smrt je sprožila sodno bitko glede kraja pogreba in skrbništva nad Annino petmesečno hčerko Dannielynn med njenim partnerjem Howardom K. Sternom, njeno materjo Virgie Arthur in njenim nekdanjim fantom Larryjem Birkheadom. Pomemben podatek: deklica bo najverjetneje podedovala Annine milijone, ki jih je podedovala od nekdanjega soproga, teksaškega naftnega tajkuna J. Howarda Marshalla, s katerim se je poročila leta 1994 - on je imel 89 let, ona pa 26. Za dedovanje njegovega 500 milijonov dolarjev vrednega premoženja se je z njegovo družino na sodišču borila od leta 1995.

Arthurjeva je želela, da bi Smithovo pokopali v rodnem Teksasu, Birkhead je navijal za Kalifornijo, Stern pa je vztrajal, da nekdanjo zvezdnico resničnostnih oddaj pokopljejo poleg njenega sina Daniela, ki je pri 20 letih zaradi mamil umrl septembra med obiskom pri mami po porodu male Dannielynn. Floridsko sodišče je v sredo razsodilo glede spora o pogrebu, tako da so Annino truplo v petek z zasebnim letalom prepeljali na Bahame. Stern je po razsodbi povedal: "Anna prihaja domov, kjer je želela biti. Vsi vedo, da je Anna želela biti pokopana na Bahamih."

Razkošno slovo v rožnatem
Spominska slovesnost se je odvila v baptistični cerkvi Mount Horeb, ki se nahaja zahodno od središča mesta Nassau. Organizatorji so napovedovali razkošen dogodek s skoraj 300 gosti, pevcem in obilno količino rožnatega cvetja. 38-letni Patrik Simpson, lovec na talente, ki je s Smithovo prijateljeval pet let in je priredil pogrebno slovestnost, je pred slovesnostjo povedal, da bo dogodek "nekaj zelo lepega, zelo zasebnega, zelo razkošnega in zelo rožnatega". Sam pokop je sicer potekal v intimnejšem krogu, udeležilo naj bi se ga okrog 30 ljudi. Simpsonova partnerka je za Smithovo oblikovala več kot ducat toalet, med drugim tudi "pogrebno", v kateri se je znašla v "zelo elegantni" krsti. Simpson obleke ni želel opisati, dodal pa je, da bo obred odraz vedre osebnosti Smithove: "To bo zelo lepo slovo od Anne. Seveda bo malce pretirano, saj gre vendar za Anno Nicole."

Med pogrebno mašo bo Annina krsta najverjetneje zaprta, je pred pogrebom povedal Simpson, a dodal, da bodo skupaj z bližnjimi prijatelji Smithove svoje fotografije položili v krsto pred pokopom. Pogreb in pokop sta bila zaprta za javnost, že v četrtek so bahamski policisti postavili na ducate jeklenih barikad. Pedro Ferguson, direktor pogrebnega doma, ki ureja vse potrebno, je povedal, da so z bahamskimi policisti dogovorjeni za usluge in jim polaskal, da so zelo sposobni.

Simpson je povedal še, da so morali Stern, Arthurjeva in Birkhead poslati seznam gostov vnaprej - vsakemu so za cerkveno mašo odobrili "le" sto ljudi. Na pogrebni maši naj bi nastopil tudi pevec countryja Joe Nichols. Čeprav so za mašo izbrali baptistično cerkev, je Simpson povedal, da Smithova ni bila ravno verna, ampak "poduhovljena". Spominja se je kot tople in radodarne osebe: "Bila je dobra prijateljica, dobra mati, čudovita oseba. Imela je zlato srce in vedno bi vam priskočila na pomoč."