20-letni sin nekdanje Playboyeve zajčice je trpel za depresijo. Foto: Reuters
20-letni sin nekdanje Playboyeve zajčice je trpel za depresijo. Foto: Reuters
Anna Nicole Smith
Zadnjih deset let je bila bujna svetlolaska redna gostja sodnih dvoran, saj se je borila za milijarde pokojnega soproga, ki je bil ob njuni poroki leta 1994 kar 63 let starejši od nje. Letos poleti ji je končno uspelo, in podedovala je njegovo velikansko premoženje. Foto: Reuters

Toksikološki testi patologa Cyrila Wechta, ki je izvedel zasebno avtopsijo, so pokazali, da je imel Daniel Smith 10. septembra, ko je umrl v bolniški sobi svoje matere na Bahamih, kjer je okrevala po porodu hčerke, v organizmu metadon ter zdravili zoloft in lexapro. Wecht zato sklepa, da je šlo za tragično naključno smrt zaradi "klasične" kombinacije mamil s smrtonosnim "kumulativnim učinkom na osrednji živčni sistem". Ker so bile vsebnosti posameznih mamil v krvi nizke, kaže, da Smith ni umrl zaradi prevelikega odmerka, je še dodal.

S "čudno" kombinacijo proti depresiji
Smith naj bi bil v tednih, preden je obiskal svojo zvezdniško mater in novorojeno sestro, depresiven, zato je vzel antidepresiva zoloft in lexapro, ki ju po navadi predpisujejo pacientom, ki doživljajo napade tesnobe in panike. Metadon pa je sredstvo proti bolečinam, ki ga pogosto uporabljajo odvisniki od mamil med zdravljenjem – po navadi odvisniki od heroina ali morfija. A 20-letni Smith naj po Wechtovih besedah sploh ne bi imel težav z mamili.

Da je lahko kombinacija omenjenih treh mamil smrtonostna, so potrdili tudi v losangeleškem medicinskem centru Cedars-Sinai, saj metadon organizem upočasni, drugi dve zdravili pa ga pospešita, zato je kombinacija "čudna".

Kdo je torej oče male Dannie?
V torek je Howard K. Stern, odvetnik Anne Nicole Smith, ki je bil prisoten v bolniški sobi, ko je Daniel umrl, v oddaji Larryja Kinga na TV-postaji CNN priznal, da je on oče tri tedne stare deklice Dannie Lynn Hope, ki jo je Anna Nicole rodila na začetku meseca. Dodal je, da se "nekoč" namerava poročiti s Smithovo, a morata najprej prestati tragedijo Danielove smrti. Novorojenka je zdaj njun edini žarek upanja, je še dodal Stern. Preiskus očetovstva pa zahteva tudi nekdanji spremljevalec Playboyeve zajčice, fotograf Larry Birkhead, ki trdi, da je dekličin oče on.

Daniel Smith, ki se je večkrat pojavil v resničnostni oddaji svoje matere The Anna Nicole Show, je bil sin Anne Nicole in Billa Smitha, ki sta se poročila leta 1985 in ločila dve leti pozneje. Anna Nicole se je leta 1994 znova poročila, takrat s teksaškim naftnim tajkunom J. Howardom Marshallom II. - takrat je bila stara 26 let, on pa 89. Naslednje leto je umrl in od tedaj je Anna Nicole vpletena v sodno bitko za njegovo dediščino.