Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gianna Floyd je novico delila na svojem profilu na Instagramu in se s serijo fotografij zahvalila 78-letni Streisandovi. "Hvala, Barbra Streisand, po tvoji zaslugi sem lastnica Disneyjevih delnic," je zapisala. Poleg darila v obliki delnic ji je zvezdnica podarila še njen album iz leta 1965 z naslovom My Name is Barbra in iz leta 1966 Color Me Barbra.

Floydova hčerka ima svoj profil na družbenem omrežju Instagram zgolj nekaj dni, a ima že več deset tisoč sledilcev. V nedeljo je z njimi delila fotografijo, ob kateri je zapisala: "Nehajte ubijati naše očete," s čimer se je nanašala na očetovo smrt in policijsko nasilje.

Več donacij za Floydovo družino

Finančno pomoč za Gianno pa zbirajo tudi na platformi za množično financiranje GoFundMe, kjer so zbrali več kot 2,1 milijona dolarjev, Univerza v Teksasu pa ji je ponudila polno štipendijo, če se odloči, da bi se šolala pri njih.

Pred nekaj dnevi ji je pomoč ponudil tudi Kanye West, ki je za Gianno pomagal ustanoviti izobraževalni načrt, za katerega je dejal, da ga bo v celoti tudi finančno pokril.

Črni torek po vsem svetu

Protestom po vsem svetu, ki jih je sprožila smrt temnopoltega Georgea Floyda, so se na simboličen način pridružili tudi v svetu glasbe in mode. TV-mreže so za osem minut in 46 sekund, kolikor časa je policist klečal na njegovem vratu, prekinile oddajanje.

Črni torek, kot so poimenovali 2. junij, je minil v znamenju pomenljivih gest. Postaje pod okriljem TV-mreže ViacomCBSComedy Central, glasbena programa MTV in VH1, otroški kanal Nickelodeon – so za skoraj devet minut prekinile redno oddajanje in so predvajale le zvok dihanja, na črnem zaslonu pa so se izpisovale le besede I can't breathe (Ne morem dihati).