Kje sta se Oksana in malezijski kralj spoznala, ni jasno – je pa ona v zadnjih letih delala kot manekenka tudi v Aziji. Foto: EPA
Kje sta se Oksana in malezijski kralj spoznala, ni jasno – je pa ona v zadnjih letih delala kot manekenka tudi v Aziji. Foto: EPA
Oksana se je aprila letos spreobrnila v islam in si nadela muslimansko ime Rihana. Foto: Youtube

Malezijski mediji so obred v koncertni dvorani v Barvihi, elitnem predmestju Moskve, kjer živi ruska elita, vključno z Vladimirjem Putinom, označili za "osupljivo rusko poroko".

S fotografij in posnetkov, ki so pricurljali v javnost, je videti 49-letnega kralja, ki je na prestolu od leta 2016, v tradicionalni malajski temno modri tuniki, 25-letno rusko lepotico pa v pravljični beli z bleščicami prešiti poročni obleki, obdano z več poročnimi družicami.

Vojevodina, hčerka zdravnika in mis Moskve 2015, je že pred poroko prestopila v islam in se preimenovala v Rihano Oksano Gorbatenko.

Ruska spletna stran islamnews.ru poroča, da je poročni obred združeval elemente tako malajske kot ruske kulture. "Poroka je bila brez alkohola, hrana pa halal," še navaja portal.

Misica tradicionalistka
Kje natančno se je par spoznal, ni jasno, je pa Vojevodina po osvojitvi lente najlepše Moskovčanke kot manekenka večkrat potovala na Tajsko in Kitajsko.

Kmalu po osvojitvi naslova najlepše Moskovčanke je Vojevodina za medije povedala, da je bila v šoli precej pobalinska ter obsedena s skejtanjem, motorji in dirkalnimi kolesi. Takrat je tudi dejala, da ima moške za močnejši spol, ki da "seveda" morajo zaslužiti več kot ženska.

Ko so jo povprašali, ali ima fanta, je vztrajala, da ne, ker še ni našla pravega. "Za zdaj se moje srce še ni oglasilo," je potrkala na prsi.