Modni oblikovalec je elegantno črnino zamenjal za oranžnobelo trenirko. Foto: EPA
Modni oblikovalec je elegantno črnino zamenjal za oranžnobelo trenirko. Foto: EPA
Modni guru
Si bo ogledal kakšno tekmovanje na olimpijskih igrah? Foto: EPA

Pripadla mu je namreč čast, da je skozi milansko modno okrožje nesel olimpijsko baklo, ki potuje v Torino. Povedal je, da si sam trenirke nikakor ne bi zamislil v takšnih barvah, ki sploh niso zimske, temveč spominjajo na Mehiko. Zimski barvi naj bi bili zelena ali modra, je dodal, medtem ko je med izbrano oblečenimi oboževalci zmrzoval na milanski ulici visoke mode Via Montenapoleone.

Tam so prižgali olimpijski ogenj, ki je na prizorišče prispel z enourno zamudo zaradi demonstracij proti velikanu brezalkoholnih pijač Coca-Coli, ki naj bi kršil pravice delavcev v Kolumbiji. Pri Coca-Coli obtožbe zanikajo, tudi sam Armani je bil do protestov precej ravnodušen, saj meni, da ljudje protestirajo proti dobrim in slabim dejanjem, saj tudi dobra dela razumejo kot oglaševalsko potezo.

Oboževalci so se prerivali, da bi v objektiv ujeli zagorelega modnega guruja belih las, ki je bil v svoji novi opravi bolj podoben učitelju smučanja kot enemu najbolj cenjenih in uspešnih modnih oblikovalcev na svetu.

Olimpijski ogenj zdaj potuje v Torino, kjer bodo od 10. do 26. februarja zimske olimpijske igre.