Tradicionalni Louis Vuitton, a vendar modernejši. Foto: Reuters
Tradicionalni Louis Vuitton, a vendar modernejši. Foto: Reuters

Nicholas Ghesquière je dokazal, da je vreden častnega naziva.

Že ob odhodu Marca Jacobsa z mesta kreativnega vodje modne hiše Louis Vuitton se je takoj začelo govoriti, da ga utegne zamenjati nekdanji prvi oblikovalec Balenciage Nicholas Ghesquière. Ta je visoki položaj v pariški modni hiši zasedel pri rosnih 25 letih, potem ko je Balenciaga zaradi izjemno slabih kritik odpustila Josephusa Thimisterja.

Idilično 15-letno razmerje se je končalo leta 2012. Ghesquière je šele po nekaj mesecih razkril, da je modno hišo zapustil zaradi nevzdržnih delovnih razmer - delati tam je bila "ena sama muka", je zatrjeval in dodal, da je vse skupaj "postajalo vse bolj uradniško in poslovno, dokler ni bil več povezan z modo". Potožil je, da se je počutil, kot da ga bodo v vodstvu "izčrpali" in mu "ukradli identiteto".

Že ob odhodu se je govorilo, da ga snubi Louis Vuitton, kar je modna hiša uradno potrdila na začetku lanskega novembra, danes pa je imela modna srenja priložnost videti njegove prve kreacije za to prestižno francosko modno znamko.

Sodeč po bučnih aplavzih in navdušenih obrazih zbranih, se je 42-letni Ghesquière znova izkazal. Po reviji so mu čestitali tudi nekateri znani obrazi, kot so ruska manekenka Natalia Vodianova, igralki Catherine Deneuve in Chiara Mastroianni, monaška kneginja Charlene in prvi mož korporacije LVMH Bernard Arnault.