Jenson Button - sanjski moški ali metroseksualec, ki videzu posveča preveč pozornosti? Foto: EPA
Jenson Button - sanjski moški ali metroseksualec, ki videzu posveča preveč pozornosti? Foto: EPA
Jenson Button in Jessica Michibata
Podobno kot drugi zabavno-športni par, Lewis Hamilton in Nicole Scherzinger, sta se tudi Jenson in Jessica po nekaj tednih znova znašla v objemu. Foto: EPA

A to še ni vse.

Privlačni Britanec, ki se pogosto uvršča na različne sezname zvezdnikov z najboljšim modnim slogom, je priznal, da moda v njegovem življenju igra zelo pomembno vlogo. Čeprav uživa tako v ležernih, širokih oblačilih za domačo uporabo kot v oblekah za rdečo preprogo, pa vedno največ časa posveti izbiri prave obutve.

"Všeč mi je sproščen videz, na primer kavbojke in kratka majica, a po drugi strani uživam, tudi ko sem kot 'iz škatlice', v kakšni zelo kakovostni obleki. A nikoli ne pozabim, da so odločilna izbira čevlji, saj slab par lahko uniči celotno podobo," je dejal 30-letni Britanec.

Kot bi snemal reklamo ...
Jenson pa veliko pozornosti posveča tudi svojim lasem, ki so pogosto skriti pod čelado. Prav zato se je odločil sprejeti ponudbo kozmetične linije Head & Shoulders, da postane njihov predstavnik. "Neprestano nošenje čelade je na mojih laseh in lasišču pustilo visok davek, a po zaslugi prav posebnega šampona moji lasje ostanejo zdravi, dišeči in brez prhljaja," je v pogovoru zvenel kot v kakšni reklami.

Očala bi dal Schumacherju, jakne pač ne
Button pa je pred kratkim priznal še en modni "kiks" - razkril je, da je kupil jakno, kakršno je v uspešnici Top Gun nosil Tom Cruise - a ta kos oblačila je bil moderen "davnega" leta 1986. "Takšno jakno sem si omislil pred petimi, šestimi leti. Seveda je nikoli nisem nosil v javnosti, doma, ko sem sam v spalnici, pa si jo včasih res oblečem. Imam tudi sončna očala, ki sodijo k njej, a še zdaj ne morem verjeti, da jih dejansko imam v omari. Morda jih bom poklonil Michaelu Schumacherju ..."

Logistika je naporna reč ...
Jenson, ki se ga je prijel vzdevek "plejboj formule 1", se bo pri modnih izbirah sicer znova lahko zanašal tudi na okus Jessice Michibate, japonsko-špansko-italjanske manekenke, s katero sta po nekajtedenskem odmoru znova postala par. Ko sta se maja razšla, je Jensonov prijatelj dejal: "Imela sta se čudovito in videti je bilo, da se stvari premikajo v pravo smer. A logistika je zahtevala svoj davek, premalo sta bila skupaj." A pred dnevi so ju znova videli skupaj v Londonu.

Button je sicer le redko samski. Pred Jessico se je po 18 mesecih razšel z manekenko Florence Brudenell-Bruce, predtem pa je bil zaročen z igralko in udeleženko resničnostnega šova Louise Griffiths. Njuna petletna zveza se je končala maja leta 2005.

V spodnjem videu si lahko ogledate Jensonove nasvete za modni videz, v posnetku pa nastopa tudi njegov osebni trener Mike Collier.