Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ljudje, oblečeni v kostume lisice, krokodila in krave, so med velikim zaključkom modne revije oblikovalke Stelle McCartney pritegnili pozornost gledalcev in med drugim navdušili tudi modno velikanko Anno Wintour in igralko Shailene Woodley.

McCartneyjeva je sicer znana po svojem pristopu, s katerim želi varovati okolje, in je bila tudi ena izmed modnih oblikovalcev, ki so se pri svojem delu poslovili od živalskih produktov.

Oblikovalka je v zapiskih ob modni reviji zapisala, da do zdaj še nikoli ni bilo obdobja, ko bi obstajalo več upanja, da bo modna industrija v celoti opustila uporabo usnja in živalskega krzna. "Gre za prakso, ki je kruta za živali in hkrati škodi našemu planetu."

McCartneyjeva je tudi ena izmed pionirjev v uporabi recikliranih materialov, za najnovejšo kolekcijo pa je med drugim uporabila vegansko usnje.

Manekenke so na tednu mode predstavile udobne obleke, med katerimi so bile številne nadgrajene s pestrimi vzorci, manjkali pa niso niti plašči z visokimi ovratniki, tunike in kostimi. McCartneyjeva je v minimalističnem slogu tako ponovno združila ženstvenost in možatost.

Več utrinkov z modne revije si lahko ogledate v spodnji galeriji.