Posnamite videoposnetek in sodelujte v natečaju Moj video. Vsak teden najboljši videoposnetek po mnenju strokovne komisije prejme 50 eur. Foto: MMC RTV SLO
Posnamite videoposnetek in sodelujte v natečaju Moj video. Vsak teden najboljši videoposnetek po mnenju strokovne komisije prejme 50 eur. Foto: MMC RTV SLO

V natečajih sodelujete tako, da na Moj splet naložite avtorski videoposnetek in/ali fotografijo.

Tematika video- in fotoizdelkov je poljubna
Namen natečaja je spodbujanje kreativnosti na področju fotografiranja in snemanja. Tematika ni natančno določena, vsekakor pa je potrebno strogo izogibanje vsebinam, ki reproducirajo žaljive, vulgarne, verske, rasne, politične ali kakršne koli druge nestrpnosti in vsebine, ki so v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije. Foto- in videoizdelke preprosto naložite na spletno stran. Pri tem ne pozabite s kljukico označiti, da gre za avtorski prispevek in označite tudi kategorijo (moj video natečaj ali kategorijo foto natečaj). Če še niste registrirani na MMC-jevem spletnem portalu, so morda ravno takšni natečaji, ki jih MMC razpiše precej pogosto, odločilen razlog, da to storite.

Nekaj osnovnih informacij o videonatečaju
Omejitev sta dolžina videa (10 min) in velikost, ki ne sme presegati 100 MB. Če videoposnetek vsebuje glasbeno podlago, je potrebno v samem videoposnetku ali v opisu le-tega navesti naslov, izvajalca in album, na katerem je izšla uporabljena avdiopodlaga. Udeleženci so sami odgovorni za avtorstvo posnetka. Poleg glavne nagrade (400 eur), ki bo po mnenju strokovne komisije podeljena ob koncu natečaja, se podeljujejo tudi tedenske nagrade v vrednosti 50 eur.

Nagrajena že dva videoposnetka
Prvi tedenski zmagovalec je video z naslovom MirrorMan.
Drugi tedenski zmagovalec pa video Komunikacija.
Vsi do zdaj objavljeni in na natečaj prijavljeni videoposnetki so zbrani v kategoriji Moj video natečaj.

Videoposnetki so v primerjavi s fotografijami na natečaj prijavljeni v manjšem številu, zato vas še posebej vabimo, da se preizkusite v tej obliki medijskega ustvarjanja.

Vse natančnejše informacije najdete v razpisnih pogojih natečaja Moj video.

Nekaj osnovnih informacij o fotografskem natečaju
Fotografije so pri objavi na Mojem spletu samodejno pomanjšajo na 600 pixlov. Manjše fotografije ostanejo v originalni velikosti. Omejitev je velikost (največ 2MB). Prevelike fotografije bodo zavrnjene. Sistem podpira slike tipa JPG, PNG in GIF. Pri nalaganju ne pozabite s kljukico označiti, da je fotografija avtorska in označite tudi kategorijo fotonatečaj. Zmagovalna fotografija po mnenju strokovne komisije bo prejela 200 eur. Vse do zdaj objavljene fotografije, si lahko ogledate v kategoriji Foto natečaj.

Natančnejše informacije najdete v razpisnih pogojih foto natečaja.

Želimo vam obilo video in foto kreativnih navdihov, ki čakajo na objavo na straneh MMC-jevega portala!