Ana Dolinar Horvat in Rok Kunaver v radijskem studiu (foto: Klemen Markovčič). Foto:
Ana Dolinar Horvat in Rok Kunaver v radijskem studiu (foto: Klemen Markovčič). Foto:
Voditeljica oddaje Carmen L. Oven (foto: Stane Sršen).

Mija, glavna junakinja zgodbe Mateje Perpar, ima težavo: želi si, da bi se njen fant Borut lotil športa, s katerim bi si povečal mišično maso. Čeprav meni, da je njun odnos uspešen in perspektiven, bi si ob sebi želela bolj mišičastega fanta.

A Borut namigov ne razume – ali pa jih morda noče razumeti? Vsekakor je na potezi on; toda kako prepričati duhovitega intelektualca, naj svoj čas posveti utežem in ne le knjigam? A morda je vprašanje napačno postavljeno, morda bi se moralo glasiti: ali je Mija sploh izbrala pravega fanta, če so ji mišice pomembnejše od pameti? Tudi vam zastavljamo vprašanja, s katerimi so se spopadli naši radijski poslušalci.

Kakšna mnenja smo slišali med oddajo v pogovoru z voditeljico Carmen L. Oven?

Jelka iz Ljubljane meni, da je Mija otročja. Pravi, da je njen fant sedel pri knjigah in ni hodil v fitnes. Če je potrpežljive narave, bo Mijo sprejel in se počasi navadil ali pa bo preprosto odšel. Milan iz Murske Sobote pravi, da bi na Borutovem mestu odšel. Pomembnejša sta zdravje in pamet, ne pa mišice. Vendar pa meni, da današnji fanti dekleta privlačijo predvsem zaradi denarja, ne pa mišic. Aleksander iz Ljubljane misli, da sodiš človeka po tistem, kar je v njem, in ne po tistem, kar je na njem oziroma kako je videti. Človeka imaš rad zaradi njegove notranje lepote. Matjaž iz Maribora pravi, da lastno nezadovoljstvo spodbudi nezadovoljstvo tudi pri sočloveku. Maja iz Idrije pa je izstrelila, da je čisto za mišice in da mora biti v odnosu tudi to. Nevenka iz okolice Ljubljane meni, naj Borut poišče Mijino ahilovo peto in bo potem videl, iz kakšnega testa je njegovo dekle. Nevenka iz Slovenske Bistrice pa je stopila na Mijino stran in pravi, da tudi Boruta moti Mijina podoba. Je pa s tem, po njenem, odprla temo, ki očitno pekli tudi Boruta.

Delite svoje mnenje z avtorji oddaje!

Kaj pa vi menite? Spodnji prostor je namenjen vašim stališčem, s katerimi bomo začeli naslednje radijsko srečanje Pri psihiatru 28. maja!