Dnevne novice
slice
Družinski zdravniki: Odločevalci so tudi tokrat uporabili samo administrativne ukrepe
Proti kaznovanju domnevno nepravilnih napotitev, 20. februar 2018 ob 11:38 Zdravniki družinske medicine zahtevajo takojšno odpravo spornega dela splošnega dogovora za pogodbeno leto 2018, po katerem bodo morali družinski zdravniki sami kriti stroške domnevno neupravičenih ...
5
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj
20. februar 2018 ob 21:36 Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
Uvoženi deli človeških teles v UKC Maribor niso bili okuženi
3
20. februar 2018 ob 07:34 Zdravstveni inšpektorat pri nobenem od 55 uvoženih človeških delov za raziskovalne namene ni našel virusov. Opozoril pa je, da predpisi za to področje niso urejeni.
Domovi za ostarele so polni, čakanje na posteljo se meri v letih
52
19. februar 2018 ob 20:01 Razmere v domovih za starejše postajajo kritične, saj praktično ni več prostih postelj, opozarjajo direktorji domov, centri za socialno delo in tudi varuhinja človekovih pravic.
Foto in video - Stavkajoči sporočajo: Premalo nas je in prejemamo slabe plače.
260
13. februar 2018 ob 11:49 Delavci v zdravstvu in socialnem varstvu so zaradi zastalih pogajanj z vlado organizirali dveurno opozorilno stavko, ki so jo spremljali shodi delavcev po slovenskih bolnišnicah.
Za neupravičeno napotitev k specialistu bo kaznovan zdravnik Splošni dogovor o obsegu letošnjih zdravstvenih programov predvideva denarno kazen za zdravnike, ki bodo bolnika neupravičeno napotili na specialistični pregled.
213
Z novim javnim razpisom na UKC Ljubljana dosegli znižanje cen za žilne opornice Na javnem razpisu za žilne opornice, ki so ga novembra ponovili zaradi previsokih cen ponudnikov, je Univerzitetni klinični center Ljubljana dosegel ponovno znižanje cen.
12
Poslanci SMC-ja v parlamentarni postopek vložili predlog za večjo precepljenost Poslanci SMC-ja so v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o nalezljivih boleznih, katere temeljni namen je zvišanje deleža precepljenosti.
203
Kolar Celarčeva: Zdravstveno doplačilo bo bolj solidarno Ministrstvo za zdravje bo pripravilo novo različico predloga zakona o zdravstvenem varstvu, ki bo ureditev zdravstvenega doplačila preuredila tako, da bo bolj solidarno.
71
Dražje zdravstvene storitve, širši program fizioterapije in krajše čakalne vrste Vlada je sprejela "splošni dogovor" o zdravstvu, ki za pet odstotkov zvišuje cene zdravstvenih storitev, širi program fizioterapije in priliva dodatne milijone evrov v skrajševanje čakalnih vrst.
43
Računsko sodišče revizijo poslovanja v UKC LJ posredovalo policiji Računsko sodišče je zaradi suma kaznivih dejanj revizijsko poročilo o poslovanju ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) posredovalo policiji.
44
Vnos ošpic v pediatrično kliniko se je srečno končal Noben človek v stiku z moškim, ki je v začetku januarja z ošpicami prišel na pediatrično kliniko UKC Ljubljana, ni zbolel za ošpicami, je sporočila strokovna direktorica pediatrične klinike ...
20
NIJZ: Mladi, predvsem na območju Kranja, posegajo po fenibutu, ki lahko povzroča zasvojenost Otroci in mladostniki, zlasti na območju Kranja, uporabljajo izdelke z vsebnostjo fenibuta, ki so jim dosegljivi na spletu.
10
Za krajše čakalne dobe še dodatnih 16,6 milijona evrov Vlada je potrdila enkratni program za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu, s katerim bo na področjih z najdaljšimi čakalnimi dobami omogočila 4.367 dodatnih storitev v skupni vrednosti 16,6 ...
29
V zdravstvu stavke ne želijo uperiti v bolnike Zaposleni v zdravstvu, ki se bodo v sredo pridružili stavki, opozarjajo na porušena razmerja med poklici v dejavnosti, zahtevajo tudi sprejem normativov.
28

Kazalo