Dnevne novice
slice
Kriminalisti naj bi preiskovali domnevno prirejanje razpisov v UKC-ju Ljubljana
Poročanje portala Siol.net, 23. maj 2018 ob 10:04 Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je policiji naznanilo sume nepravilnosti pri najmanj dveh razpisih na področju informacijske tehnologije.
15
"Tako ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok s srčnimi napakami"
28
21. maj 2018 ob 17:20 Pogodba s strokovnjaki iz Prage, ki jo je sklenilo vodstvo UKC-ja Ljubljana, da bi rešilo propad programa otroške srčne kirurgije, bistveno odstopa od priporočil mednarodne presoje, opozarja ...
Otroška srčna kirurgija: treba je razbiti monopolni položaj zdravnikov
44
18. maj 2018 ob 18:52 Kolegij predsednika državnega zbora je sklenil, da bo izredna seja DZ-ja, na kateri bodo poslanci na pobudo SDS-a in NSi-ja obravnavali izredne razmere na področju zdravljenja otrok s prirojenimi ...
Na pomoč otroški kardiologiji v UKC prihajajo zdravniki iz tujine
58
17. maj 2018 ob 18:27 UKC Ljubljana je podpisal pogodbo s petimi otroškimi intenzivisti iz Hrvaške, dva sta tudi kardiologa, je po sestanku s starši otrok s prirojenimi srčnimi napakami povedal generalni direktor UKC-ja ...
Še manj zdravnikov družinske medicine? Prijavljenih le sedem novih specializacij.
66
17. maj 2018 ob 07:46 Za delo v družinski medicini med mladimi ni več zanimanja. To je pokazal pravkar končan razpis specializacij, saj se je od 59 prostih razpisanih mest zapolnilo le sedem.
Človeški možgani po klinični smrti telesa živijo naprej Aktivnost človeških možganov lahko traja še več kot deset minut po tem, ko je človeško telo klinično že ugotovljeno za mrtvo, so ugotovili zdravniki v enem izmed kanadskih urgentnih centrov.
40
Svetovni dan astme s sporočilom "nikoli ni prezgodaj ali prepozno" Po svetu zaznamujejo 20. svetovni dan astme. Dogodek je namenjen ozaveščanju o tej pljučni bolezni, letos pa poteka pod sloganom Nikoli ni prezgodaj ali prepozno.
11
Modra svetloba ponoči povečuje tveganje za raka dojk in prostate Modra svetloba, ki jo oddajajo ulične svetilke z žarnicami LED in svetlobne oglasne table, povečuje tveganje za raka prostate ali dojk, zatrjujejo španski in drugi raziskovalci.
24
S hrano brez holesterola le malenkostno vplivamo na koncentracijo holesterola v telesu Povišan holesterol pomeni višje tveganje za srčno-žilne bolezni, zato se mnogi izogibajo s holesterolom bogati hrani. A to ima skoraj zanemarljiv vpliv na dejansko koncentracijo holesterola v krvi.
52
V delovnih nezgodah je lani umrlo 17 ljudi 28. april je svetovna organizacija dela razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu.
17
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
58
UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
16
Splošna bolnišnica Izola je dobila nov oddelek dnevne nege Splošna bolnišnica Izola je v ponedeljek tudi uradno odprla nove prostore za dnevno bivanje in nego pacientov po manjših, praviloma ambulantnih posegih, ki so s predpisanimi zdravili in ...
4
Protest proti zakonu, ki bi prepovedal vpis necepljenih otrok v javne vrtce Na Trgu republike v Ljubljani je potekal protest proti sprejetju novele zakona o nalezljivih boleznih. Organiziralo ga je Združenje za naravni razvoj.
361
UKC Ljubljana naj bi iz rdečih številk izplaval leta 2020 UKC Ljubljana bo letos pridelal 15 milijonov evrov minusa. Sanacijska uprava je pripravila načrt, po katerem bi zavod izplaval iz dolgov z letom 2020.
23

Kazalo