Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Od včeraj ob 12.15 do danes ob 7.45 so na Hrvaškem z 922 testiranji potrdili 262 novih okužb z novim koronavirusom. 63 novih okužb so zaznali na območju Zagreba, poroča hrt.hr.

Današnje število novih okužb je najverjetneje nekoliko nižje, kot bi bilo sicer, saj številka ni pridobljena v 24-urnem obdobju testiranja, opozarja portal Index.hr. V zadnjih dneh so potrjevali po več kot 300 okužb dnevno.

Hrvaški nacionalni štab za civilno zaščito je s sobote na nedeljo spremenil uro sporočanja, ki bo po novem potekalo ob 10. in ne več ob 14. uri. Med soboto in nedeljo je s tem zajeto obdobje testiranj trajalo le 19 ur in pol in ne 24 ur, kot je bilo pred tem.

Aktivnih okužb v državi je 2727 ‒ največ (859) v Splitsko-dalmatinski županiji, sledi Zagreb s 547 okužbami. V bolnišnicah je 229 bolnikov, 13 jih potrebuje pomoč respiratorja. V zadnjem dnevu je umrl en človek, od začetka epidemije skupno 184.

Hrvatu dvakrat potrdili novi koronavirus

Pred dnevi smo poročali o primerih ponovne okužbe z novim koronavirusom v Hongkongu, na Nizozemskem in v Belgiji, zdaj pa so primer ponovne okužbe očitno potrdili tudi na Hrvaškem.

Hrvat Stjepo Jelečević iz Nemčije se je s koronavirusom prvič okužil pred štirimi meseci, nato pa so mu okužbo znova potrdili na začetku avgusta med dopustom v domovini.

Zdravniška stroka ob tem ne ve, ali gre za vnovično okužbo ali pa je bil Jelečević vse štiri mesece nosilec virusa, še poroča hrt.hr.