Earvin Ngapeth velja za enega najboljših odbojkarjev na svetu zadnjih let. Foto: EPA
Earvin Ngapeth velja za enega najboljših odbojkarjev na svetu zadnjih let. Foto: EPA

Čeprav je ruski šport dolgo kljuboval pandemiji, so po njegovem primeru, sploh prvem med športniki v Rusiji, ustavili odbojkarsko prvenstvo. Tekmovanje, ki je v zadnjem času potekalo brez navzočnosti gledalcev, naj bi se nadaljevalo 10. aprila, če se bodo razmere umirile.

Ngapeth, eden najboljših odbojkarjev na svetu, se je okužil v domovini, kamor je odšel po premoru po prvem delu ruskega prvenstva. Po vrnitvi so se začele težave. Mislil je, da je samo prehlad, a je kmalu ugotovil, da je stvar precej resnejša. Poklical je zdravniško pomoč, ta pa ga je ekspresno odpeljala na infekcijsko kliniko.

"Tri dni je bilo zelo hudo, a najtežji dnevi so za mano. V bolnišnici bom ostal še en teden," je prek Instagrama sporočil 29-letni sprejemalec kamerunskega rodu in pozval ljudi, naj ostanejo doma. Ruski mediji so že v torek sporočili, da so zdravniki odkrili prvega okuženega z novim virusom, a so navedli le, da gre za francoskega državljana, ki si kruh služi v Rusiji.

Vu Lej prvi kitajski športnik s koronavirusom

Medtem je kitajska nogometna zveza sporočila, da je reprezentant Vu Lej okužen s koronavirusom. 28-letni napadalec Espanyola ima blage simptome in je v samoosamitvi v Barceloni. V dveh sezonah je za španskega prvoligaša odigral 38 tekem in dosegel sedem golov. Vu Lej je prvi kitajski športnik s potrjeno okužbo. Okuženih naj bi bilo šest nogometašev Espanyola.