Univerza bo sproti poročala o morebitnih nadaljnjih ukrepih.  Foto: Radio Koper
Univerza bo sproti poročala o morebitnih nadaljnjih ukrepih. Foto: Radio Koper

Po navodilih resornega ministrstva, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ministrstva za zdravje je treba delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji, je na spletni strani univerze zapisala rektorica Klavdija Kutnar in napovedala, da bo ukrep veljal do 20. marca.

Sorodna novica Stroka zatrjuje: "Še zdaleč nimamo epidemije"

O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa bodo njegove izvajalce in študente obvestili naknadno, je zapisano v objavi.

"Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva 'Istituto Superiore di Sanita dell'Italia' (italijanski ekvivalent NIJZ), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo," je navedla rektorica.

V prihodnjih dneh bodo izvajalci pedagoškega procesa in študenti dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo, kot z uporabo e-učilnice ali s predavanji na daljavo. Prav tako bodo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih, je dodala Kutnarjeva.

Prvi primer Koronavirusa na Obali

Nekatere druge fakultete odpovedale predavanja

Druge univerze se niso odločile za take ukrepe, so jih pa uvedle posamične fakultete. Predavanja, vaje in govorilne ure so tako odpovedali na ljubljanski pravni fakulteti in fakulteti za arhitekturo, poroča Radio Slovenija. Univerza v Ljubljani je vsem članicam izdala navodilo, naj za dva tedna ne izvajajo predavanj v velikih predavalnicah:

Nasveti Univerze v Ljubljani. Foto: Univerza v Ljubljani
Nasveti Univerze v Ljubljani. Foto: Univerza v Ljubljani