Dva potrjeno okužena sta, kot smo poročali že včeraj, člana družine iz Maribora. Najprej – v ponedeljek – so namreč potrdili okužbo pri tretješolcu, ki obiskuje Osnovno šolo Ludvika Pliberška, zaradi česar so vse njegove sošolke in sošolce ter razredničarko poslali v karanteno.

V torek pa je testiranje potrdilo okužbo tudi pri mami omenjenega tretješolca in starejšem bratu. V karanteno so zato poslali tudi materine sodelavce, skupaj 25 ljudi.

Dodatno so izvedli tudi intenzivno epidemiološko poizvedovanje in stopili v stik z dodatnimi kontakti širšega družinskega in prijateljskega kroga. Za njih so predlagali 14-dnevno karanteno, testiranja pa ne predvidevajo, ker ne kažejo znakov okužbe.

Gre za nekje okoli 17 oseb, je v izjavi za javnost navedla epidemiologinja območne enote NIJZ Maribor Sanja Vuzem, kar pomeni, da je skupno v karanteni 42 ljudi.

Zdravstveno stanje vseh vpletenih bodo preverjali po telefonu, je po poročanju TV Slovenija dejala Vuzmova. Če pa se simptomi pojavijo, imajo ljudje v karanteni navodila, da kontaktirajo izbranega zdravnika.

Izvor okužbe ostaja neznan. "Epidemiološka slika, kar se tiče izvora okužb v dotičnem grozdu, je nekoliko zabrisan," je dodala Vuzmova. Zato bodo še naprej sledili stikom tako v Sloveniji kot v tujini.

Doma so ostali tudi nekateri drugi učenci OŠ Ludvika Pliberška, a po podatkih Vuzmove staršev, ki so otroke obdržali doma, ni veliko.

V torek so na novi koronavirus testirali 807 ljudi. Foto: BoBo
V torek so na novi koronavirus testirali 807 ljudi. Foto: BoBo

807 testov, 2 potrjeni okužbi, nihče ni umrl

V torek so sicer opravili 807 testov, za covidom-19 ni umrl nihče. Sicer pa se v ljubljanskem kliničnem centru zdravi še pet obolelih za covidom-19, dobra novica pa je, da ni nihče več na intenzivni negi.

V Mariboru brez novih okužb
Intenzivni oddelek zapustila še zadnja bolnica s covidom