Dom starejših občanov Metlika je eno večjih žarišč novega koronavirusa v Sloveniji. Foto: Vlada RS
Dom starejših občanov Metlika je eno večjih žarišč novega koronavirusa v Sloveniji. Foto: Vlada RS

V Metliki, ki je eno večjih žarišč koronavirusa pri nas, je pomoč prostovoljcev izjemno pomembna.

Sekretarka območnega združenja Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič pravi, da imajo te dni vključenih 20 prostovoljcev.

"Eni so prek zdravstva, eni prek varstva otrok, eni pri hrani. Vse več je klicev ljudi, ki so v samoizolaciji, dostavo zdravil jim delamo na domu in zadolženi smo tudi za dohodno in izhodno pošto Zdravstvenega doma Metlika," je povedala Klemenčičeva.

Dodatno so pridobili prostovoljko za pogovor z ljudmi, ki so zaradi izolacije in osamljenosti v stiski. "Zdaj je vse več teh klicev, tako da smo jim omogočili pogovor, kar v teh trenutkih dobro vpliva na njih," pojasnjuje.

Med prostovoljci, ki iz Doma starejših občanov Metlika dostavljajo hrano starejšim po vsej občini, sta tudi zakonca Snežana in Mladen Brdar: "Skupaj sva se odločila, ker sva zdrava, dovolj mlada in nisva rizična skupina. Mislim, da je prav pomagati. Veš, da je možnost, da se lahko okužiš, ampak nekako ne razmišljava o tem, ker mi se zdi, da če nekaj delaš s strahom, te to ohromi."

Zakonca Brdar sta tokrat prvič prostovoljca. "Občutek, da pomagaš nekomu, je dober, zapolni ti srce," je še povedala Snežana in tako verjetno meni tudi množica drugih prostovoljcev po vsej Sloveniji.

Prostovoljci s telefonskim klicem olajšajo vsakdan starejšim
Prostovoljci dostavljajo hrano na Tolminskem

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.