Radana policisti med drugim sumijo umora sedmih ljudi. Foto: MMC RTV SLO
Radana policisti med drugim sumijo umora sedmih ljudi. Foto: MMC RTV SLO


Razsodišče zdravniške zbornice je na podlagi prvega nadzora nad smrtjo Radanovega bolnika iz decembra lani Radanu izreklo javni opomin. Na to sta se pritožila tako Radan kot namestnik tožilca pri zbornici Sašo Kavčič, ki je zahteval tudi začasni odvzem licence.

Drugostopenjsko razsodišče je Kavčičevi pritožbi sledilo. Tako se strinja z izrečenim javnim opominom, poleg tega je razsodišče Andreju Možini naložilo, naj začne postopek za odvzem licence, ki se vodi prek upravnega postopka. Dokončati ga bodo poskušali do poletnih počitnic, je napovedal Možina. Pritožbe zoper odločitev drugostopenjskega razsodišča ni.

Radan pod strokovnim nadzorom
V zdravniški zbornici so dodali, da bodo nad Radanom izvedli tudi strokovni nadzor. Za to so že imenovali člane nadzorne komisije, prav tako so pristojne institucije že zaprosili za medicinsko dokumentacijo, na podlagi katere bodo lahko izvedli nadzor.

Nekdanjega zdravnika nevrološke klinike Ivana Radana policija sumi skupaj 24 kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik je zanj odredil enomesečni pripor, vendar pa so ga kmalu po odrejenem priporu pripeljali v ljubljanski klinični center, kjer se zaradi samopoškodovanja še vedno zdravi.