Bolnišnica Celje je novo vodstvo dobila februarja letos Foto: BoBo
Bolnišnica Celje je novo vodstvo dobila februarja letos Foto: BoBo

Inkret je dodal, da je sodišče celjski bolnišnici naložilo ponovno odločanje o imenovanju direktorja celjske bolnišnice. Guček Zakoškova pa je povedala, da zadeve ne more komentirati, ker še nima nobene informacije o sodbi sodišča. Gabrovec se je na sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice pritožil, ker ga je razpisna komisija sveta zavoda celjske bolnišnice izločila s seznama kandidatov za novega direktorja bolnišnice.

Razlog za izločitev Gabrovca naj bi bilo neizpolnjevanje pogojev za razpisano delovno mesto, saj naj bi imel premalo let vodstvenih delovnih izkušenj. S seznama kandidatov ga je 5. februarja na seji sveta zavoda izločila razpisna komisija, ki jo je vodila Barbara Tiselj, sicer strankarska kolegica na omenjeni seji izvoljene direktorice celjske bolnišnice Margarete Guček Zakošek. Obe sta namreč članici SMC-ja.

Delovno sodišče je konec februarja na predlog Gabrovca izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico za mandatno obdobje štirih let. Nato pa je na začetku aprila ugodilo ugovoru celjske bolnišnice in razveljavilo izdano začasno odredbo. Guček Zakoškova je mandat nastopila konec februarja.