Na seji senata medicinske fakultete so se  seznanili z odhodom predstojnika inštituta za anatomijo Deana Ravnika, o dogajanju na inštitutu za anatomijo pa naj ne bi razpravljali. Foto: MMC RTV SLO
Na seji senata medicinske fakultete so se seznanili z odhodom predstojnika inštituta za anatomijo Deana Ravnika, o dogajanju na inštitutu za anatomijo pa naj ne bi razpravljali. Foto: MMC RTV SLO
Inštitut zaračunaval uporabo trupel

Po poročanju Dela so Deanu Ravniku so po 23-letnem vodenju inštituta za anatomijo, štiri leta pred upokojitvijo, četrtega novembra vročili izredno odpoved delovnega razmerja. Ljubljansko medicinsko fakulteto je o sumih nepravilnosti septembra obvestila finančna uprava, potem, ko so davčni inšpektorji preverjali določene račune, ki so se nanašali na ravnanje s trupli.

Po neuradnih informacijah naj bi imeli računi v glavi logotip medicinske fakultete, ki pa o njih ni vedela ničesar, denar pa naj bi odtekal drugam. Predstojnik inštituta za anatomijo je dekanu medicinske fakultete Dušanu Šuputu oktobra priznal zmotno ravnanje pri pisanju nekaterih računov.

"Menil je, da bo dobil le opomin, a kaj , ko imajo storjena dejanja kazensko razsežnost," je za Delo pojasnil dekan medicinske fakultete. Ravnik je nato odstopil s položaja predstojnika, proti njemu pa so začeli voditi postopek prenehanja delovnega razmerja, ki se je pred kratkim končal z vročitvijo izredne odpovedi.

Dean Ravnik je pojasnil, da so na inštitutu vsa leta njegovega vodenja delali popolnoma skladno z medicinsko etiko in deontologijo. Domnevno prodajo trupel pa je označil za absurd. Na seji senata medicinske fakultete so se seznanili z njegovim odhodom, o dogajanju na inštitutu za anatomijo pa naj ne bi razpravljali.

Inštitut zaračunaval uporabo trupel