Skupščino Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo od zdaj vodil Jože Smole. Foto: BoBo
Skupščino Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo od zdaj vodil Jože Smole. Foto: BoBo

Na seji so imenovali tudi člane upravnega odbora zavoda, za predsednico odbora izvolili Lučko Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, za njeno namestnico pa Tatjano Čerin iz Gospodarske zbornice Slovenije.

V novi skupščini ZZZS-ja je sicer 16 predstavnikov delodajalcev, 15 predstavnikov aktivnih zavarovancev, še sedem predstavnikov upokojencev, dva predstavnika invalidov in predstavnik kmetov, štiri predstavnike pa je imenovala vlada.

Predstavniki delodajalcev v skupščini v novem mandatu so poleg Smoleta in Čerinove še Brigita Ačimović, Igor Antauer, Viktor Barlič, Marko Bokal, Franci Bratkovič, Borut Fijavž, Ivan Gracar, Renata Martinčič, Davorin Poherc, Franc Rojko, Simon Tratnik, Franc Vesel, Bronislava Zaloker in Klemen Žibret.

Aktivne zavarovance v skupščini poleg Rožiča in Böhmove predstavljajo še Zdenka Bobovec, Bojan Goljevšček, Dragica Kekec, Alen Pečarič, Andreja Poje, Anton Rozman, Nina Štrajhar, Mojca Šumer, Mitja Šuštar, David Švarc, Janez Turuk, Jernej Zupančič in Bojan Žvikart.

Vlada je za svoje predstavnike v skupščini ponovno imenovala vodjo sektorja za analize in bilance javnih financ na ministrstvu za finance Staneta Venclja, Evo Zver z urada za makroekonomske analize in razvoj, vodjo službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na ministrstvu za zdravje Zvezdano Veber Hartman in Jano Kotnik iz sektorja za ekonomiko javnega zdravstva ministrstva za zdravje.

Med sedmimi predstavniki upokojencev so Martin Toth, Dunja Obersnel Kveder, Rosvita Svenšek, Andreja Peternel, Andrej Gerenčer, Frančiška Četkovič in Niko Jurišič. Predstavnika invalidskih organizacij sta Dane Kastelic in Boris Šuštaršič, predstavnik kmetov pa je Rok Sedminek.