Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Na Bovškem pet pokolov ovac v enem tednu, sumijo volka

Krivca bodo iskali s testom DNK

26. avgust 2019 ob 10:50
Bovec - MMC RTV SLO, STA

Pokoli ovac so se zgodili pretekli torek in sredo v bližini naselja Kal - Koritnica, kjer je bilo poklanih 10 ovac bovške pasme. Napadi so se zgodili na ograjenih pašnikih, prizadeti so bili trije rejci.

Napadi so se nadaljevali v noči na soboto in v nedeljo v dolini Bavšice, kjer so bile poklane štiri ovce bovške pasme v lasti dveh rejcev, ravno tako vse na ograjenih pašnikih.

"Do zdaj takih množičnih pokolov še nismo doživeli," je povedal predsednik Društva rejcev drobnice Bovške Domen Černuta. Večletne izkušnje imajo na tem območju s šakali, ki pa običajno napadajo le mladice in jagnjeta. "Napade smo prijavili, prisoten je tudi Zavod za gozdove Slovenije, ki je pooblaščen za odvzem vzorcev DNK," je pojasnil. Ti vzorci naj bi dokončno določili povzročitelja škode.

Pokoli društvo še posebej skrbijo, ker na območju Bovškega ohranjajo rejo avtohtone bovške pasme ovce in pridelujejo Bovški sir z zaščitenim geografskim poreklom.

A. M. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 169

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!