Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Po Almini poti - Arhiv

Kdaj nas bo srečala pamet?

Po Almini poti Kdaj nas bo srečala pamet?

Na začetku, ko sva prispela v Denmark, sem bila prepričana, da je mestece ime dobilo po evropski državi Danski, saj bi bilo glede na to, koliko različnih evropskih kolonistov si je poskušalo podjarmiti Avstralijo, to povsem mogoče.

Popolnoma drug svet

Po Almini poti Popolnoma drug svet

Pot naju je iz Pertha peljala proti jugu. Tako vročinski val kot tudi prijatelja Duncana in vse domače živali, ki sva jih sčasoma oba z Johannesom zelo vzljubila, sva pustila za seboj.

Kot dokumentarni film o avstralskem zaporu - a v živo

Po Almini poti Kot dokumentarni film o avstralskem zaporu - a v živo

Po vrnitvi v Perth sva znova bivala pri prijatelju Duncanu in mu pomagala pri delu v vinogradu, ki ga je v tem letnem času, torej poleti, kar precej.

O tem, kako se je krog sklenil

Po Almini poti O tem, kako se je krog sklenil

V Tajpej sva z vlakom prispela v času kosila, in čeprav sva imela prijavo štiri ure pozneje, sva se najprej odpravila proti hotelu. Kot nalašč je bila soba, v kateri sva prebivala, že pripravljena, da sva lahko dobila ključe in odložila stvari.

Konfucijeve modrosti

Po Almini poti Konfucijeve modrosti

Tainan, staro glavno mesto Tajvana, je tudi mesto, v katero je Alma "zbežala" pred ljubezenskim razmerjem z gospodom I-jem, pri katerem je v Tajpeju stanovala in v katerega se je močno zaljubila.

Karaoke v čast bogu

Po Almini poti Karaoke v čast bogu

Glavna tri verstva, ki jih najdemo v Tajvanu, so budizem, konfucijanstvo in taoizem. O teh treh verstvih sem pred potovanjem tu in tam kaj prebrala.

V Tajvanu podpirajo Hongkong

Po Almini poti V Tajvanu podpirajo Hongkong

V Tajvanu naju je veliko zadev spominjalo na Japonsko, pa saj ni čudno, saj je bil Tajvan pod japonsko oblastjo približno petdeset let.

Sto let pozneje na otoku sanj

Po Almini poti Sto let pozneje na otoku sanj

24. novembra leta 1919 se je Alma Karlin odpravila s celjske železniške postaje v svet. Med njenim osemletnim potovanjem, na katerem je doživela še vsaj za pet življenj prigod, pa je tudi obiskala otoško državo Tajvan.

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Po Almini poti Zeleno, ki te ljubim zeleno

Tajvan, Formoza, Ilha Formosa ... Ne samo, da je otoška država znana pod kar nekaj imeni, toliko je zadev, ki bi jih kar naenkrat želela povedati o tej deželi, v kateri sva pravzaprav komaj nekaj dni, pa se je že nabralo toliko materiala.

Rožnato radioaktivno jezero

Po Almini poti Rožnato radioaktivno jezero

Zjutraj sva se odpravila v narodni park Kalbarri, ki je predvsem na Instagramu znan zaradi priljubljenega naravnega pojava Natures Window (naravno okno).

Znova backpackerja

Po Almini poti Znova backpackerja

Zadnji večer v Coral Bayu je skoraj vsa ekipa iz pekarne odšla z nama na večerjo, da bi se lepo poslovili. In zares smo skupaj preživeli lep večer.

Na ramenih angleških zapornikov in prostitutk

Po Almini poti Na ramenih angleških zapornikov in prostitutk

Najino bivanje v Coral Bayu se počasi končuje in oba že z mislimi zaključujeva obdobje štirih mesecev, ki sva ga tukaj preživela. Ko sva takrat prišla v Coral Bay na kratek oddih in sem v pekarni dobila službo, nisva računala, da bova ostala toliko časa.

O narečjih, avstralskih frazah in o oživljanju jezikov

Po Almini poti O narečjih, avstralskih frazah in o oživljanju jezikov

Po dveh tednih napornega dela, ko sem zaradi šolskih počitnic v pekarni preživela vsak dan skoraj deset ur, in to brez kakšnega dneva odmora, se je moj urnik malce sprostil in imela sem spet čas popoldneve preživljati na plaži in prebirati vse mogoče.

Komunikacija je vse

Po Almini poti Komunikacija je vse

Zadnjič je v pekarno prvič prikorakala Slovenka! No, lahko, da je v pekarno že kdaj prej prišel kdo iz Slovenije, ampak tega nisem vedela. Ko sem tako pospravljala stole in čistila mize na vrtu me je v angleščini nagovoril gospod z italijanskim naglasom.

Pogovori o ničemer

Po Almini poti Pogovori o ničemer

Kot novinec v službi in v novem kraju se po približno mesecu dni počutiš, kot da zdaj že malce poznaš sistem. Stvari, ki si se jih naučil, se počasi usedejo in tudi ob različnih priložnostih spoznaš ljudi.

Leto dni na poti in še nimava dovolj

Po Almini poti Leto dni na poti in še nimava dovolj

Eno leto je že minilo, odkar sva se najprej v Celju poslovila od mojih, nato v Berlinu še od Johannesovih staršev in sedla na vlak, ki naju je peljal do letališča v Frankfurtu.

Srečanje z orjaškim kitovcem

Po Almini poti Srečanje z orjaškim kitovcem

Po šolskih počitnicah je vsak dan odpotovalo vse več turistov. Preden je bil urnik za prihodnji teden sestavljen, sem prosila za prost dan, da bi lahko z Johannesom odšla na izlet, plavat z orjaškimi kitovci.

Vsako delo je častno

Po Almini poti Vsako delo je častno

Dneve sem zdaj bolj kot ne preživljala v pekarni, a sem vseeno vsak dan po delovnem dnevu šla na plažo, se naplavala in nato odšla na sprehod ob plaži in ob tem opazovala, kako sonce v daljavi zaide v morje.

Iz te moke ne bo kruha ali pač?

Po Almini poti Iz te moke ne bo kruha ali pač?

Okoli pol osme ure zjutraj sva se zbudila, si na hitro pripravila zajtrk in se odpeljala do nasadov sadja in zelenjave. Carnarvon je namreč mesto, ki je znano po sadjarstvu in po gojenju zelenjave, še posebej pa domačini hvalijo tamkajšnje banane.

Medalja za iznajdljivost in uspešnost

Po Almini poti Medalja za iznajdljivost in uspešnost

Zadnji teden najinega bivanja na farmi se nam je v kuhinji pridružila še Cristina, ki pa v bistvu ni bila Avstralka, ampak Italijanka, ki je pred približno sedmimi leti prispela v Avstralijo z delovnim vizumom za eno leto.

Prijavite se na e-novice