Facebook ima 750 milijonov uporabnikov, je zatrdil prvi mož podjetja Mark Zuckerberg. Foto: EPA
Facebook ima 750 milijonov uporabnikov, je zatrdil prvi mož podjetja Mark Zuckerberg. Foto: EPA

Facebook ima 750 milijonov uporabnikov, je zatrdil prvi mož podjetja Mark Zuckerberg. Nova storitev videoklepet je uporabnikom na voljo od srede in bi lahko pomenila veliko reklamo za Skype, ki je imel v zadnjem četrtletju leta 2010 povprečno 145 milijonov uporabnikov na mesec. V letu 2010 so uporabniki opravili 207 milijard minut klicev, od tega so za 42 odstotkov teh klicev uporabili videostoritev.

"Vzpostavljanje klepeta bo lahko"
Pri Facebooku so zatrdili, da bo vzpostavljanje videoklepeta najlažje do zdaj, da bi videokomuniciranje razširili tudi med ljudi, za katere je bilo to do zdaj tehnološko prezahtevno. Facebook uvaja tudi skupinske pogovore in z vsem skupaj verjetno odgovarja na prejšnji teden predstavljeni Google+, ki je konkurent Facebooku.

Microsoft ima majhen lastniški delež v Facebooku, podjetji pa že sodelujeta na nekaterih drugih področjih. To novo sodelovanje bo v boju proti Googlu prav gotovo koristilo tudi Microsoftu, ki je Skype, ki je bil prej v lasti podjetja Silver Lake, kupil za 8,5 milijarde dolarjev.