Samsung se odziva na nove predstavitve Appla. Foto: EPA
Samsung se odziva na nove predstavitve Appla. Foto: EPA

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung, sicer drugi največji proizvajalec prenosnih telefonov na svetu, in ameriški Apple, ki mu iPhoni prinašajo odlične rezultate, sta v zadnjem letu zdrsnila v ostro patentno vojno. Drug drugega obtožujeta kršenja patentov na področju pametnih prenosnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Kdaj bo nova predstavitev, ni znano
V Samsungu so nameravali danes v San Diegu predstaviti nov pametni mobilnik galaxy nexus z Googlovim operacijskim sistemom Android, ki naj bi predstavljal novo konkurenco iPhonom, a so jo prestavili zaradi smrti Jobsa. Kdaj bo nova predstavitev, še ni znano.

Apple je sicer pretekli teden, dan pred smrtjo Jobsa, predstavil nov model iPhone 4S. Ta bo v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Veliki Britaniji v trgovinah na voljo od tega petka, v dodatnih 22 državah, med njimi tudi v Sloveniji, pa od 28. oktobra. Samsung je takoj zatem sporočil, da bo zaradi domnevnega kršenja dveh njegovih patentov zahteval prepoved prodaje novega iPhona v Franciji in Italiji.