Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Intervju Stripar Patrick Wirbeleit: "Govoreča Škatla je dokaz čarovnije v običajnem življenju"

09.10.2021

Nemški stripar in ilustrator Patrick Wirbeleit kot otrok ni bil pretirano navdušen bralec, zato razume, da je ljubezen do knjig treba včasih malo spodbuditi. In tu nastopi lik navihane Škatle, stripovskega lika "brez vzgojnih namenov".

Na TV SLO O slavnosti in gostih: parabola totalitarizma in najkontroverznejši film češkega novega vala

24.09.2021

V nadrealistični mojstrovini češkega režiserja Jana Němca se bukoličen piknik prevesi v klavstrofobično popoldne. Izriše se portret človeka kot politične živali – razmislek o tem, kako zlahka ljudje upognejo hrbet in se prilagodijo vladajoči ideologiji.

Sedmi pečat na TV SLO 1 Sodobni ZF-film: med nevarnostjo umetne inteligence in ravnodušnim vesoljem

18.09.2021

Po poletnem predahu se na spored RTV SLO vrača Sedmi pečat, sobotni večerni cikel filmskih mojstrovin. Štiri sobote bodo posvečene klasičnim temam znanstvene fantastike: umetni inteligenci, kolonizaciji vesolja in življenju na Zemlji po apokalipsi.

Filmska recenzija Krt

15.09.2021

Čilski dokumentarec Krt, ki je bil letos nominiran tudi za oskarja, se začne kot prisiljeno ljubka smešnica o "superdedku" z vohunskimi ambicijami, konča pa kot melanholičen razmislek o odnosu družbe do starih ljudi.

Serije Satira Beli lotos: razredni boj na rajskem otoku

19.08.2021

Če za čas po epidemiji načrtujete razkošen tropski oddih, bi serija Beli lotos morala biti del obveznih predpriprav. Tragikomična satira tematizira golo brezobzirnost denarja in ljudi, ki ga premorejo ravno dovolj, da se lahko izživljajo nad okolico.

Film in TV Sarajevo ponuja srce na dlani: začenja se slavni filmski festival

13.08.2021

V Sarajevu se začenja 27. filmski festival, ki bo po lanski selitvi na splet znova zaživel v živo. Za nagrade srce Sarajeva je v igri 48 filmov v štirih tekmovalnih kategorijah. V tekmovalnem programu celovečercev je tudi slovenska koprodukcija Morena.

Intervju Ameba: gverilski film, ki živi v distopičnem svetu trapovcev Matter

13.08.2021

"A se spomniš včasih, ko smo vsaj lahko šli normalno na morje? Se spomniš včasih, ko smo imeli internet? Sploh ne morem verjeti, da je to kdaj obstajalo." V filmu Ameba je trojka, ki jo poznamo kot Matter, ujeta v (skoraj) postapokaliptičnem Kamniku.

Gledamo Odred odpisanih: Nova misija

11.08.2021

Odred odpisanih (2016) sicer ni bil finančni neuspeh, a je bil dovolj zasmehovan, da si studio v kina ni upal poslati nadaljevanja. Franšizo so zato predali Jamesu Gunnu, očitno z napotkom "Varuhi galaksije, ampak ultranasilno in z vulgarnejšimi štosi".

Afera Črna vdova Pri Disneyju "bi se morali sramovati" svoje izjave o Scarlett Johansson

07.08.2021

Predsednica ceha hollywoodskih filmskih igralcev (SAG) ima nekaj ostrih besed za korporacijo Disney, ki se je po njenem mnenju z izjavo za javnost o Črni vdovi "znesla" nad Scarlett Johansson.

Intervju "Kar se nam dogaja v pandemiji, je delno posledica vsega, kar nam je naredila migrantska kriza"

07.08.2021

Prvi v množici novih domačih filmov, ki se bodo po zastoju zvrstili v kinih, je kriminalna drama Nekoč so bili ljudje. V njej Goran Vojnović nastavlja zrcalo času krize, ki je pri marsikom razgalila sebičnost in brezobzirnost. A sam ohranja vero v ljudi.

Filmska recenzija Stari

30.07.2021

Vsi se bomo postarali in umrli: življenje samo po sebi je grozljivka brez srečnega konca. Kaj pa, če bi naš proces postopnega propadanja pospešili tako zelo, da bi se naša življenska doba skrčila v dolgoživost vinske mušice?

Izbor grozljivk Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: zombiji, duhovi, volkodlaki

16.07.2021

V Ormožu se začenja prva etapa Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, ki bo naslednji konec tedna v Ljutomeru vrhunec dosegel s tradicionalnim mimovozom zombijev. Kaj pa prinaša tokratni tekmovalni program?

Stran 18 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov