Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Zmagovalec FDF-ja Otroci megle, portret štirinajstletnih ukradenih nevest iz Vietnama: "Otroštva je konec v hipu"

17.03.2022

Otroci megle, dokumentarni portret življenja Hmongov v Vietnamu, je zgodba o trmastem boju deklice, ki ji grozi poroka pri 14 letih. Režiserka Diem Ha Le tradicijo "ugrabljanja nevest" prikaže z jasno poanto, da v trgovini z dekleti ni zmagovalcev.

Reka Sava "Politika in koncept držav nas med seboj ločujeta, voda pa je antiteza tega"

15.03.2022

Matthew Somerville je pred leti med potjo na festival Exit strmel v Savo, ki se je počasi valila ob poti; to je bil zametek dokumentarca o najdaljši reki nekdanje Jugoslavije, o 990 kilometrih, ki dokazujejo, da "nas več stvari povezuje kot razdvaja".

Festival dokumentarnega filma "Seksizem v medijih ni sam sebi namen, je le priročno orodje za rušenje političark"

11.03.2022

"Ta moški mi ne bo predaval o seksizmu in mizoginiji. Ne zdaj in ne kdaj drugič." Ko se je avstralska premierka Julia Gillard postavila po robu vodji opozicije Tonyju Abbotu, najbrž ni vedela, da ne piše le politične, ampak tudi feministično zgodovino.

Filmska recenzija Batman

07.03.2022

Navajeni smo, da se DC-jevi spektakli dogajajo tako rekoč v temi, in Batman tak pristop upraviči lažje kot kaka Liga pravičnih. A med njima je tudi ključna razlika: Batman, ko se bojuje sam, ne more rešiti sveta. Rešiti ne more niti Gothama. Kaj pa sebe?

Filmska recenzija Cyrano

02.03.2022

T. i. catfishing, osvajanje ljudi prek lažnega profila oz. identitete, ni nov pojav: francoski dramatik Edmond Rostand je o nečem podobnem pisal že leta 1897. Njegova drama Cyrano de Bergerac tukaj sreča vseprisotni trend filmskega muzikala.

Na TV SLO 1 Vrnila se je serija V imenu ljudstva: "Tema korupcije v zdravstvu se bo pri nas dotaknila vsakogar"

20.02.2022

Na male zaslone se vrača nadaljevanka V imenu ljudstva, sodno-kriminalna drama, ki gledalca raje kot k obdukcijski mizi spusti v odvetniške pisarne in sodne dvorane. Rdeča nit druge sezone, korupcija v zdravstvu, se ekipi zdi skoraj "preroška".

Sedem nominacij za oskarje Belfast: Kenneth Branagh se vrača v viharni čas severnoirske krize

22.02.2022

Kenneth Branagh v naših kinih gostuje kot Hercule Poirot v detektivki Smrti na Nilu, ki jo je sam tudi režiral. Bolj kot pozabljiva adaptacija Agathe Christie pa nas zanima Belfast, režiserjev poklon odraščanju na Severnem Irskem, nominiran za 7 oskarjev.

Kinoteka na TV SLO Klasiki britanskega filma: največja imena z Otoka, ki nam je dal tako Monty Pythone kot "Hitcha"

11.02.2022

Novi cikel petkovih večernih filmov v terminu Kinoteka na prvem programu nacionalke bo posvečen "klasikom britanskega filma", velikim cineastom z Otoka in stebrom njihovega kanona. Skoraj spodobi se, da je prvi na vrsti Alfred Hitchcock.

Film in TV 12 oskarjevskih nominacij za neovestern Moč psa

08.02.2022

Ameriška filmska akademija je razkrila nominirance za letošnjo podelitev oskarjev. Največ, kar ducat nominacij je osvojil neovestern Moč psa, Jane Campion pa je postala prva ženska v zgodovini z več kot eno oskarjevsko nominacijo za režijo.

Filmska recenzija Ulica nočnih mor

02.02.2022

Guillermo del Toro, veliki pravljičar sodobne filmske umetnosti, nam že od nekdaj prišepetava v uho, da se je bolj kot pošasti treba bati - pošastnih ljudi. Ulica nočnih mor je prvi film, v katerem to pokaže brez nadnaravne alegorije.

Iva Krajnc "Čas je, da stopimo iz cankarjanskega izročila in v ženski vlogi vidimo več kot le podporo moškemu"

30.01.2022

V Dolini rož, tretjem primeru Tarasa Birse, našemu namrgodenemu protagonistu pot prekriža arhetipska, skoraj noirovska fatalka. Nikogar ne bo presenetilo, da jo v televizijski adaptaciji, ki na male zaslone prihaja nocoj, igra Iva Krajnc.

Filmska recenzija Električno Življenje Louisa Waina

26.01.2022

Po travmatični izkušnji ekranizacije Webberjevega muzikala Mačke in neprijetnem vojerizmu serije Tiger King bi vas težko obtoževali, če bi se hoteli v širokem loku ogniti vsem mačje obarvanim filmskim projektom.

Stran 14 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov