Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Gledamo Helmut Newton: lepe in poredne

19.05.2021

Helmut Newton, ki ga je New York Times v nekrologu krstil za "markiza de Sada 35-milimetrskega filma", je lastnoročno spremenil svet modne fotografije. Njegov opus je iztočnica za vprašanja o dinamikah moči, popredmetenju in fetišizaciji ženskega telesa.

Predstava za tri gledalce "V strahotni praznini se prižiga plamenček gledališča, ki bo kmalu postal plamen"

13.05.2021

Med gledališčniki velja zlato pravilo, da ima predstavo smisel uprizoriti le, če v občinstvu sedi (vsaj) ena oseba več, kot jih nastopi na odru. Zakaj torej na odru Male drame štirje igralci uprizarjajo uro in pol dolgo dramo za občinstvo treh?

Gledamo Gospodična Marx

11.05.2021

"I'm enough / you want more": to preprosto ugotovitev, ki bo našo protagonistko (morda?) končno rešila iz krempljev strupenega razmerja, Eleanor Marx prešine šele proti koncu filma.

Polemika Drogovi na Trgu republike: državniška poteza ali "diktatorski poseg v prostor"?

29.04.2021

"To je začasna postavitev: razumite jo kot umetniško instalacijo, če se to lepše sliši, ki pa ima tudi simbolni pomen," je o 29 drogovih, ki so pred dnevi zrasli na Trgu republike in razburili javnost, povedal ljubljanski podžupan Janez Koželj.

Brez spektakla Marcel Štefančič o dolgočasnih oskarjih: "Hollywood je začel posnemati Evropo"

26.04.2021

"Naposled so oskarji postali podobni podelitvam evropskih filmskih nagrad, za katere vedno stokamo, da so dolgočasne," ugotavlja Marcel Štefančič jr., ki ga je letošnji vrhunec sezone nagrad pustil hladnega.

Tik pred podelitvijo oskarjev Sojenje čikaški sedmerici

24.04.2021

A. Sorkin v Sojenju čikaški sedmerici ponuja učno uro zgodovine o radikalni levičarski politiki šestdesetih let v ZDA. Bolj kot protikapitalistične in protiimperialistične ideje nove levice ga zanima mainstreamovska prilika o "družbeni pravičnosti".

Tik pred podelitvijo oskarjev Oče (The Father): ne "samo še ena drama o demenci"

23.04.2021

Demenca, Alzheimerjeva bolezen in druge oblike postopne izgube spomina so večne filmske teme najbrž zato, ker ljudje svojo identiteto tako tesno povezujemo s spomini. Kdo smo, če ne skupek doživetij in odnosov? Kaj ostane, ko se vse to začne razkrajati?

V odštevanju do oskarjev Ma Rainey's Black Bottom

16.04.2021

Ma Rainey's Black Bottom je veliko več kot samo "poslednja vloga Chadwicka Bosemana", čeprav je film doslej prav zaradi tega žalostnega dejstva doslej pritegnil največ pozornosti.

6 nominacij za oskarje Zvok metala

13.04.2021

Včasih življenje pred nas postavi nepričakovane ovire: smo še vedno isti človek, če se naša usoda zasuka v popolnoma drugo smer od pričakovane? Smo zaradi ljubljenih oseb dolžni iskati pot nazaj v prejšnje življenje?

6 oskarjevskih nominacij Judež in črni mesija

09.04.2021

Eden od najbolj nominiranih filmov pred podelitvijo oskarjev je zgodovinska lekcija z jasnim sporočilom: ko je v šestdesetih letih prišlo do soočenja stranke Črnih panterjev in FBI-ja, je bila kriminalna organizacija tista, ki je nosila policijske značke.

Reportaža Snežni vihar na Krvavcu: MMC na snemanju filma Neskončna nevihta z Naomi Watts

02.04.2021

Včasih slišimo, da so filmski zvezdniki v resničnem življenju veliko manjši, kot bi pričakovali. To se izkaže za resnično. Tudi zato, ker je zvezdnica, o kateri teče beseda – Naomi Watts – obtežena z nahrbtnikom, ki grozi, da jo bo pokopal pod seboj.

O umoru Džamala Hašokdžija "Svet je pripravljen spregledati vsako kršitev človekovih pravic, ko gre za sklepanje poslov"

30.03.2021

"Kar se je zgodilo Džamalu Hašokdžiju, je bilo tako bizarno in nezamisljivo, da smo morali novico o njegovi smrti oznaniti ne enkrat, ampak dvakrat," v šokantnem dokumentarcu Disident pove vodja službe turškega predsednika za stike z javnostjo.

Stran 13 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov