Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Top Gun: Maverick

31.05.2022

Za filmsko nadaljevanje, katerega nastanek upravičuje predvsem inertna narava nostalgije, vedno obstaja nevarnost ustvarjalnega bankrota.

Utrinki s koncerta "V Rusiji ni duhovnic – v Rusiji so Pussy Riot"

27.05.2022

Ruski punkovsko-protestni kolektiv Pussy Riot je poletni oder ljubljanske Gale Hale zasedel z enajstim koncertom v nizu evropske turneje Riot Days. Njihovo sporočilo Zahodu je jasno: "Svoboda ne obstaja, če se zanjo ne boriš vsak dan."

Glasba Pussy Riot v Ljubljani: "Zdaj je čas, da sklenemo, da denar ni pomembnejši kot življenja"

26.05.2022

"Vedeti morate, da se Rusi trudijo. V zapor v tišini odhajajo za 10, 15 let," so o odporu proti Putinu v Rusiji povedale članice kolektiva Pussy Riot, ki se mudijo v Ljubljani. "Veliko težje jim je kot nam, ki imamo podporo sveta in žur z balaklavami."

Filmska recenzija Dej no

20.05.2022

Možak, ki ni še nikoli skrbel za otroka, po sili razmer dobi v varstvo občutljivega devetletnika z bujno domišljijo in čustveno inteligenco. Premisa je vse prej kot izvirna, a Mike Mills jo pregnete v čustveno inteligenten, nesolzav film.

Lux nagrada občinstva Evropski film leta: nominirani celovečerci od blizu

18.05.2022

Ljubitelji evropskega filma lahko v teh dneh pomagate izbirati dobitnika nagrade lux, ki jo podeljujeta Evropski parlament in Evropska filmska akademija. Nominirani filmi vsak na svoj način odpirajo kompleksna vprašanja sistemskega zatiranja.

Intervju Dejan Spasić: "Ne vem, zakaj mi vedno znova dajejo vloge nasilnikov"

12.05.2022

Dejan Spasić je eden bolj prepoznavnih obrazov slovenskega filma: ustvaril je vrsto večplastnih, čeprav pogosto redkobesednih in mrkih karakternih vlog. Trenutno ga lahko ujamete v komični drami Inventura. Kljub temu pa se "ne počuti kot igralec", pravi.

Filmska recenzija Neznosno breme ogromnega talenta

06.05.2022

Neznosno breme ogromnega talenta ni rehabilitacija Nicolasa Cagea, ker lik in delo Nicolasa Cagea rehabilitacije ne potrebujeta. Če boste govorili o njegovi "veliki vrnitvi", je to samo zato, ker niste opazili, da v resnici nikamor ni šel.

Intervju Chimamanda Ngozi Adichie za MMC: "Sem pisateljica in feministka, ne pa feministična pisateljica"

03.05.2022

Chimamanda Ngozi Adichie je na srečanju z bralci v Ljubljani več zanimanja kot za predavanje o sebi pokazala za spoznavanje položaja žensk v "deželi, ki nam je dala Melanijo". Poziva k spodkopavanju socializacije, ki v ženskah neguje samokritičnost.

Na TV Slovenija Nova serija Sonje Prosenc: "Trigrad je zelo slovenski, pokaže nas z našo temno platjo vred"

01.05.2022

Pot na malih zaslonih je začela nova domača nadaljevanka. Osemdelna "atipična drama" Trigrad, televizijski prvenec režiserke Sonje Prosenc, na poetičen način vstopa v polje mitskega in raziskuje "neizbežno povezanost" med človeško usodo in naravo.

Filmska recenzija Severnjak

21.04.2022

Nekaj gnilega je v deželi Islandiji: kralja je zahrbtno umoril lastni brat in breme maščevanja je padlo na ramena mladega princa. Zgodba je stara kot čas. Robert Eggers jo skuša prenesti v blockbuster in hkrati obdržati svojo inherentno ekscentričnost.

Filmska recenzija Morbius

13.04.2022

Po dveh letih odlaganja premiere smo končno dobili Morbiusa, film o Spider-Manovem antagonistu, v katerem se Spider-Man ne pojavi. Zato pa film odgovori na vprašanje, kaj ostane od večnega vampirskega arhetipa, če mu odvzameš ves seksapil in karizmo.

Intervju Olmo Omerzu: "Ko stvari postanejo preveč samoumevne, se ustrašim. Raje imam opozicijo"

08.04.2022

Opus Olma Omerzuja bi marsikdo popredalčkal med klasične umetniške, "festivalske filme". A režiserju se ravno evropski umetniški film zdi vse bolj "obroben" v družbi. "Zakaj se sploh ukvarjati z družbenokritično temo, če prepričuješ samo že prepričane?"

Stran 13 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov