Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija (Liffe) Švic

17.11.2020

Spletne vplivneže, t. i. influencerje, javnost rada obravnava kot plehke karikature, kot utelešenje banalnih in ekscesnih užitkov kapitalizma.

Filmska recenzija (Liffe) Nažgani

16.11.2020

Mads Mikkelsen, ki si ga Hollywood rad sposodi za vloge uglajenih negativcev, se vrača pod režijsko taktirko Thomasa Vinterberga; njuno zadnje sodelovanje nam je prineslo za oskarja nominirani Lov. Nažgani je manj temačen, a vseeno ganljivo iskren film.

Filmska recenzija (Liffe) Undine

14.11.2020

Nemški režiser Christian Petzold, ki ga ljubitelji Liffa že dobro poznajo - festival je predlani gostil njegovo retrospektivo - v svojem novem filmu raziskuje mit vodne nimfe, undine, in ga preplete z mitologijo Berlina.

Filmska recenzija (Liffe) Martin Eden

13.11.2020

Ameriški pisatelj Jack London, ki ga po krivici danes marsikdo pozna le po Belem očnjaku, je bil v svojem burnem življenju med drugim zlatokop, vojni dopisnik, mornar in popotnik, v pisanju pa goreč zagovornik radikalnega socializma.

Filmska recenzija (Liffe) Poletje '85

11.11.2020

Plodoviti francoski režiser François Ozon posname približno en film na leto – tempo, kakršnega smo do nedavnega povezovali samo z Woodyjem Allenom. V nasprotju z Allenovimi romantičnimi dramami sta zaljubljenca v Poletju 85 približno iste starosti.

Recenzije Asistentka

06.11.2020

V odštevanju do začetka festivala Liffe začenjamo z recenzijami nekaterih najbolj nestrpno pričakovanih filmov letošnjega programa. Prva je na vrsti Asistentka, eden od prvih celovečercev, ki se izrecno ukvarjajo z vprašanji "dobe MeToo".

Liffe Simon Popek: "Prihodnost še vedno vidim v kinodvoranah"

05.11.2020

Tako kot večina filmskih festivalov po svetu bo tudi ljubljanski letos zaživel samo na spletu. Simon Popek se sicer zaveda, da je "odsotnost druženja" za Liffe velika izguba, a kljub temu obljublja cvetober letošnje – sicer osiromašene – filmske ponudbe.

Filmska recenzija Borat: Naknadni film

27.10.2020

15 let po huronskem uspehu satire Borat si Sacha Baron Cohen še vedno ne more omisliti cenene sive obleke in košatih brkov, ne da bi ga večina ljudi takoj identificirala kot "kazahstanskega cepca". Kako je torej še drugič dobil Američane na limanice?

Filmska recenzija Padati

20.10.2020

Kinematografi so med epidemijo še drugič zaprli svoja vrata. Medtem ko čakamo na vrnitev kulturnega življenja, se lahko spomnimo na enega od zadnjih filmov, ki je gostoval na slovenskih velikih platnih. Padati je režijski prvenec Vigga Mortensena.

Liffe Ko grška poetika absurda sreča slovenski film, dozorijo Sadeži pozabe

14.10.2020

Redko se zgodi, da pri nas festivalsko uspešnico vidimo tako kmalu po svetovni premieri, kot se je to zgodilo s Sadeži pozabe. Film je na prvi pogled tipični predstavnik "čudaškega" grškega novega vala, a je kot manjšinska koprodukcija malce tudi "naš".

FSF "Na trenutke je skoraj nenavadno gledati nov film, v katerem se ljudje objemajo"

09.10.2020

V okviru strokovnega programa na letošnjem FSF-ju je bila ena izmed okroglih miz posvečena "vtisu epidemije na filmskem platnu". Kakšne zgodbe bodo nastajale v obdobju neposredno po pandemiji in kakšne filme hočejo ljudje sploh gledati?

FSF (Filmska) Antigona po Slavoju Žižku ali kako razlikovati med kaosom in revolucijo

08.10.2020

Veliko je bilo povedanega o tem, da je Festival slovenskega filma letos "malo drugačen" – zato je najbrž prav, da je drugačen tudi uvodni film. Hibridni projekt Antigona – kako si upamo! ponudi alternativne usode najslavnejšega lika grške tragedije.

Stran 24 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov