Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Evropske volitve Kviz: Koliko (mislite, da) veste o Evropski uniji?

21.05.2019

Kje leži geometrično središče Evropske unije? Skozi koliko in katere članice EU-ja teče reka Donava? Koliko zaposlenim daje kruh Evropska komisija? Prebivalci katere države ne želijo vstopiti v povezavo?

Afrika 25 let od genocida v Ruandi - sto dni blaznosti na očeh sveta

07.04.2019

Ruanda si še vedno celi rane od grozljivega genocida, ki se je zgodil leta 1994. Eden izmed ukrepov za spravo je bila odločitev oblasti, da so prepovedale javno govoriti o etnični pripadnosti svojih državljanov.

Družabno Nika Kljun v plesni eliti: dva poleta na teden in osebni asistent

29.03.2019

"Že dve leti imam osebnega asistenta, saj sama ne bi zdržala vsega. Res sem noro zasedena," pravi Nika Kljun, slovenska ambasadorka plesa, koreografinja in svetovno znana plesna pedagoginja.

Evropa 20 let od napadov na ZRJ: "Humanitarna intervencija v luči geopolitične projekcije moči"

24.03.2019

"Prišel je čas za posredovanje," je 24. marca leta 1999 razglasil takratni generalni sekretar zveze Nato Javier Solana. Večerno nebo nad Beogradom sta razsvetlili oranžni eksploziji. Začelo se je Natovo bombardiranje Zvezne republike Jugoslavije (ZRJ).

Ture avanture Kot turist s tovorno ladjo čez Atlantik. Strošek: 100‒150 evrov na dan.

15.03.2019

"Z letali bom verjetno potoval do konca življenja, s tovornimi ladjami se podati okoli sveta pa je edinstvena izkušnja," pravi 35-letni Koprčan Jan Mahne, ki je za pomorsko pot iz Evrope v Južno Ameriko potreboval kar 26 dni.

Svet Stigma menstruacije ponekod še vedno ovira do izobrazbe in vir predsodkov

10.03.2019

Dnevno ima menstruacijo 288 milijonov deklet in žensk po svetu, a kljub temu ena izmed treh v tem obdobju nima dostopa do stranišča, polovica žensk v revnih državah pa si ne more privoščiti higienskih vložkov, zato uporabljajo krpe, blago, travo in papir.

Družabno "V zlatih časih je imel Razvedrilni program pet večernih oddaj na teden. Zdaj denarja ni."

22.02.2019

"Nisem ravno 20 let gojil želje, da bi vodil TV-kviz ali da bi imel to za vrhunec svoje kariere. A vedno, ko sem gledal kakšen veliki kviz, se mi je zdelo, da bi tudi sam moral to poskusiti," pravi Mario Galunič.

Družabno "Vsak dan bi morali najti priložnost, da nazdravimo s penino"

18.01.2019

"Najkakovostnejša vina bi morali spiti pri nas, s tem bi se tudi kultura pitja dvignila na najvišjo raven, več pa bi lahko izvažali vin srednjega kakovostnega razreda," je prepričana nova vinska kraljica Slovenije Meta Frangež.

Evropa Zakaj brezpilotni letalnik nad letališčem povzroči takšno paniko?

06.01.2019

Decembrska drama na londonskem letališču Gatwick, ko je zaradi enega ali več brezpilotnih letalnikov promet obstal za 36 ur, je opozorila na kaos, ki ga lahko povzročijo te naprave. In vsak mesec jih je po svetu v civilne namene prodanih kar 200.000.

Evropa Žival kot praznično darilo? "Prosimo, ne!"

16.12.2018

Nemška zavetišča za živali so se odločila, da bodo v prazničnih decembrskih dneh začasno ustavila oddajanje živali, saj opozarjajo, da domači ljubljenčki nikakor niso prava izbira za darilo.

Afrika V delti Nigra: kjer domačini "dihajo in pijejo Shellovo umazanijo"

02.12.2018

"Šokiralo me je, da v celotni delti Nigra, ki je kljub vsemu še vedno zelo zelena, zrak smrdi po nafti. Voda ni več pitna, zemlja je sicer še rodovitna, a so rastline zastrupljene, zaradi več ...

Družabno "Čestitam Slovenkam, ker se morajo znajti brez varuške in gospodinje"

29.11.2018

"Naše raznolikosti v združenju žensk Sila ne dojemam kot težavo, ampak kot prednost. Premagamo vse prepreke, saj imamo isti cilj – čim bolje se prilagoditi življenju v Sloveniji in narediti kaj ...

Stran 10 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov