Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Anja P. Jerič

Po Tokiu Peking 2022 in Pariz 2024 Milijonski vložki, izselitve, vpliv na okolje - olimpijske igre za prireditelje niso "igra"

08.08.2021

Organizacija olimpijskih iger je ogromen finančni zalogaj, kljub dodelanim strategijam pa številna prizorišča kmalu po koncu iger začnejo propadati. Kako se bodo temu izognili v Tokiu in kako se bodo organizacije iger lotili v Parizu in Los Angelesu?

Pregled 1945–2018 Rusko-ameriški vrhi: od Kennedyjevega "zmrcvaril me je" do Bushevega zrenja v Putinovo dušo

16.06.2021

Ko se iz oči v oči srečata ameriški in ruski (prej sovjetski) predsednik, je svet pozoren na vsako besedo, grimaso, kretnjo. Tako je desetletja. Nekateri vrhi so dosegli diplomatski preboj, drugi so bili polomije. Eno srečanje je potekalo celo pri nas.

"Povsod so" Vzhod Avstralije pod udarom najhujše invazije "mišje vojske" v zadnjih 50 letih

29.05.2021

Podeželski vzhod Avstralije že več mesecev "terorizira" na milijone miši, ki so se namnožile zaradi ugodnih razmer. Glodavci uničujejo pridelek in stroje, kukajo iz odtokov in postelj. Obstaja strah, da bi "mišja vojska" okupirala celo Sydney.

Slovo dinastije Castro Kubance bolj zanima, kje bodo kupili meso in zdravila kot pa, kdo bo na oblasti

09.05.2021

Po več kot 60 letih sta z glavnega političnega odra odšla brata Castro, a Kubanci so prepričani, da gre le za kozmetično spremembo na oblasti. Bolj jih skrbijo slabe gospodarske razmere. "Tako slabo še nismo živeli," pravijo.

Epidemija v BiH-u "Imamo denar za cepivo, ne pa tudi sistema, da bi cepljenje organizirali"

08.05.2021

Pandemija je visok davek pustila tudi v Bosni in Hercegovini. Med 1. marcem in 28. aprilom je v Sarajevu v povprečju umrlo od deset do 13 covidnih bolnikov na dan, kar je celo več kot med vojno v 90. letih.

Manj kot sto dni do Tokia "Z vsemi omejitvami, ki se napovedujejo, bodo to zelo posebne igre"

18.04.2021

"Japonci so si te igre neizmerno želeli, država je dihala zanje. Zdaj sta volja in želja do iger med njimi splahneli zaradi strahu, da bi prišlo do hujšega izbruha virusa zaradi vnosa iz tujine," pravi slovenska veleposlanica Ana Polak Petrič.

Prekinitev cepljenja Črni oblaki nad cepivom AstraZenece. Je to tudi politični ukrep?

17.03.2021

"Za člane ranljivejših skupin obstaja 100.000-krat večje tveganje, da bodo umrli zaradi covida kot cepiva AstraZenece," opozarja nemški strokovnjak Dirk Brockmann. Kaj vse je do zdaj že šlo narobe s tem cepivom, da ima tako slab sloves?

"Vse želijo izbrisati" Neodvisno poročilo: Kitajska nad Ujguri izvaja kulturni in demografski genocid

14.03.2021

Namen Pekinga je uničiti Ujgure – to je glavni poudarek prvega neodvisnega poročila o dogajanju v kitajski avtonomni pokrajini Sinkiang, za katero vse več opazovalcev brez zadržkov uporablja besedo genocid.

Nov voditeljski obraz Matej Zemljič: Oddaja Dobro jutro je zame idealna

14.03.2021

Za Mateja Zemljiča, novega voditelja oddaje Dobro jutro, jutranje vstajanje ni težava, saj je to njegov najljubši del dneva. "Dan rad začnem z res dobrim zajtrkom, za ta obrok si vzamem več kot pol ure. Zjutraj vedno tudi telovadim," pravi.

Od Kamčatke do Yellowstona Etna jemlje dih z lavinimi fontanami. Kaj pa se "kuha" v drugih ognjenikih?

26.02.2021

Etna, najdejavnejši evropski ognjenik, ima v teh dneh pravo predstavo, saj lavine fontane bruha celo do 1500 metrov visoko v zrak. "To je res nenavadno, česa takega še nikoli nisem videla," pravi vulkanologinja Polona Kralj.

Snežna apokalipsa Slovenec iz Teksasa: "Ljudje so imeli v hišah prave kapnike, ne le poplavo"

23.02.2021

"Izpade elektrike bi ljudje že preživeli, a nato je zmanjkalo še vode. To je bilo res nenavadno ‒ sneži, mi pa brez vode. Ironija je, da se je to zgodilo v Teksasu, kjer je glavna industrijska panoga energija," je snežno apokalipso opisal Arne Baruca.

Zgodovina se ponavlja Mjanmar: državni udari, etnični spori in šepava demokracija. Kaj sledi?

18.02.2021

Desetletje po tem, ko je vojska v Mjanmaru oblast predala civilni vladi, zdaj znova drži vse niti v svojih rokah. Državo tarejo tudi huda revščina, izoliranost od mednarodnega okolja in državljanska vojna med etničnimi skupinami.

Stran 5 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov