Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Odzivi Srbska politika Avstralce obtožuje laži. Teniški svet: Se lahko začnemo pogovarjati o tenisu?

16.01.2022

"Kakšen politični cirkus!" "Žalosten dan za tenis, Avstralijo in Novaka." "Se lahko zdaj končno pogovarjamo o tenisu?" Odzivi po odločitvi o izgonu Novaka Đokovića iz Avstralije prihajajo tako iz teniškega kot političnega sveta. In so – seveda – mešani.

"Trdnjava Avstralija" Priseljenska politika: ko begunci in azilanti ždijo v priporih več tisoč kilometrov stran

16.01.2022

"23 ur na dan preživljam v sobi brez zraka in sončne svetlobe. Čakam, da mine dan," je dejal begunec Ishmael. Je žrtev trde avstralske priseljenske politike, po kateri je mogoče vse prosilce za azil, ki pridejo s čolni, zapreti za nedoločen čas.

Nova turistična destinacija? Letališča, smučišča, geotermalni hoteli – Kremelj in bogataši "mečejo" milijarde v razvoj Sibirije

23.12.2021

Rusija skuša zmanjšati odvisnost od nafte in zemeljskega plina, zato vlada milijarderje spodbuja, naj veliko vlagajo v razvoj turizma v Sibiriji. "Kamčatka, na primer, je turistična bomba, nedotaknjen zaklad," so prepričani.

Lupimo leto Začelo se je s prepevanjem Drivers Licence in dramo na dvoru ... Kako se je nadaljevalo?

28.12.2021

Ponovno vzcvetela ljubezen med Benom Affleckom in Jennifer Lopez in novi družinski spori britanskega princa Harryja. Velika vrnitev Adele, svetovni preboj Olivie Rodrigo. Nadaljevanje pandemičnega krča za zabavno industrijo. Svet zabave v letu 2021.

Lupimo leto Začelo se je z razdejanim kongresom in širjenjem različice alfa ... Kako se je nadaljevalo?

25.12.2021

Pa smo mislili, da je bilo leto 2020 posebno! Po svetu je letos potekala največja cepilna akcija v zgodovini, ki bi s spreminjanjem koronavirusa lahko nakazala na konec pandemije. Doživeli smo pomanjkanje dobrin, presenetljive odstope in ostre izjave.

Okolje Spremeni se ali zbeži drugam (kam?) – kako se živali prilagajajo na podnebne spremembe

18.11.2021

Ko gre za podnebne spremembe, si narava ne more privoščiti čakanja na debate politikov, znanstvenikov in korporacij. Prilagoditi se mora tukaj in zdaj. In se ‒ z daljšimi krili, umikanjem v globine morja, selitvami na vzhod, namesto na jug. Bo to dovolj?

(Ne)uspeh v Glasgowu Lučka Kajfež Bogataj: "Lobisti fosilnega posla so bili uspešnejši kot civilna družba"

14.11.2021

"Voditelji držav so se v zadnjih letih obnašali, kot da niso s tega planeta," so besede klimatologinje in redne profesorice na Biotehniški fakulteti Lučke Kajfež Bogataj, iz katerih veje razočaranje nad dogovorom v soboto končane podnebne konference.

Slovenca z 270.000 sledilci na Instagramu "Med glamurjem in potovanji so neudobne noči, poceni obroki in stresni dnevi"

15.11.2021

"Znana sva po romantičnih fotografijah s čudovitih, eksotičnih lokacij, a meniva, da je urejanje slik tisto, ki nama je pomagalo ustvariti edinstveni fotografski slog, s katerim izstopava," pravi Lara Kamnik, polovica popotniškega para vplivnežev.

Intervju "Velika Britanija bo do leta 2025 za nekaj odstotkov manj bogata, kot če bi ostala v EU-ju"

17.10.2021

"Od referenduma leta 2016 do covidne krize je Velika Britanija v primerjavi s podobnimi državami že izgubila približno tri odstotne točke BDP-ja. Otežil se je pretok blaga in storitev, poleg tega je tu še učinek migracij," pravi ekonomist Jan Grobovšek.

Sto let favele Paraisopolis Rajsko mesto le po imenu – favela kot kričeč prikaz razkoraka med revnimi in bogatimi

26.09.2021

V Paraisopolisu, po površini največji faveli v Sao Paulu, je gostota prebivalcev primerljiva z Manhattnom, čeprav ima večina stavb le dve ali tri nadstropja. Favela, tipičen primer brazilske neenakosti, je v teh dneh praznovala stoto obletnico.

20 let od terorističnih napadov na ZDA 11. september 2001 – dan, ko se je spremenil svet

09.09.2021

11. septembra 2001 je 19 članov Al Kaide ugrabilo štiri ameriška potniška letala in z njimi izvedlo usklajene napade. Posnetki, kako se kot hišica iz kart podirata stolpnici WTC-ja v New Yorku, so se vtisnili v kolektivni zgodovinski spomin.

Po Tokiu Peking 2022 in Pariz 2024 Milijonski vložki, izselitve, vpliv na okolje - olimpijske igre za prireditelje niso "igra"

08.08.2021

Organizacija olimpijskih iger je ogromen finančni zalogaj, kljub dodelanim strategijam pa številna prizorišča kmalu po koncu iger začnejo propadati. Kako se bodo temu izognili v Tokiu in kako se bodo organizacije iger lotili v Parizu in Los Angelesu?

Stran 4 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov