Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Nepremičninsko poročilo "Investitorji so previdnejši kot včasih, ko so gradili kar po 1000 stanovanj"

10.04.2024

Ker ni zadostne ponudbe dobrih nepremičnin na dobrih lokacijah, je cena narasla, je za MMC komentirala Stanka Solar, STAN nepremičnine. Ponudbo tako stanovanj kot ustreznih zemljišč je kot veliko težavo izpostavil tudi Branko Potočnik, INSA nepremičnine.

Velikonočni intervju "Govor o veliki noči, o Jezusovem vstajenju, je bil za grški svet precej čuden"

31.03.2024

"V človeško vstopa Bog in hrana je primarni odraz človeškega življenja, zato je tudi hrana zakrament božje navzočnosti. Kar potem ljudska tradicija naredi naprej, se lahko samo veselimo," je glede velikonočnih dobrot dejal škof Maksimilijan Matjaž.

Levico zapustilo 23 članov Kordiš: Če odide levo krilo, Levica ostane skoraj brez aktivnega članstva

15.03.2024

Iz Levice je kolektivno izstopilo več članov, ki so podpisali pismo o odstopu. "Njihov odstop je bil pričakovan in napovedan, sama pričakujem še kakšne odstope v prihodnosti," se je odzvala koordinatorica stranke Asta Vrečko.

Intervju "Medijski zakon mora podpreti javni medij, pa tudi okolje, v katerem lahko uspevajo zasebni mediji"

31.01.2024

"Ne verjamem, da časopisi, radio ali televizijski prenosi umirajo, a se bodo morali prilagoditi spremenjenemu položaju, v katerem kar naenkrat niso več najpomembnejši medij za večino ljudi," je v pogovoru za MMC dejal danski raziskovalec Aske Kammer.

Prazgodovinski deblaki Konservacija starodavnega lesa: melamin v lesu je kot železo v betonu

07.01.2024

Kaj ostane od prazgodovinskega lesa, če ne naredimo ničesar, ko ga potegnemo na plano? Posuši se, zajeten kos lesa tehta le še nekaj gramov, močno se skrči, deformira in propade. Zato je hitro ukrepanje nujno, če želimo ohraniti kulturno dediščino.

Dan samostojnosti in enotnosti "V 90. letih je bila največja zadeva v moji glavi Slovenija. Kakšna bo?"

26.12.2023

"Takrat sem bil v Ljubljani, šlo je za mojo Slovenijo! Kadar koli se je dogajalo za Slovenijo kaj pomembnega, sem še isti trenutek sedel na letalu, za boljšo prihodnost je šlo," se plebiscita spominja Vladimir Ahlin, ki je priletel domov in obkrožil 'ZA'.

Umetna inteligenca "Učenec pogleda v kamero in kosilo je plačano. To je grozljivo, to je noro!"

13.11.2023

Šola na daljavo med koronakrizo se je močno naslonila na tehnologijo, rezultat je bil porazen. Na kakšen način bi morali vpeljati umetno inteligenco v šole? "Nisem čisto prepričan, da je to sploh smiselno!" je za MMC dejal profesor Wayne Holmes.

"Premirje zdaj!" V Ljubljani shod za Palestino: "Otrokom igranje, ne obstreljevanje"

09.11.2023

Na shodu za Palestino se je na Prešernovem trgu v Ljubljani zbrala manjša množica, ki je nato odšla na pohod po ulicah. "Ustavimo genocid, končajmo apartheid, premirje zdaj!" sporočajo organizatorji dogodka iz Gibanja za pravice Palestincev.

100 let pivniškega puča "Imajo ga za groteskno figuro, propadleža na ulici, ki tam nekaj kriči brez smisla"

09.11.2023

Mineva natanko 100 let od pivniškega puča v Münchnu, s katerim se je desetar Adolf Hitler z nacisti poskusil zavihteti na oblast v Nemčiji. S populističnim govorom je znal hitro razvneti občinstvo in iz pivnice je večtisočglava množica stopila na ulico.

Ob dnevu reformacije "Protestantizem naj bi prinašal napredek, katolištvo pa naj bi ga zaviralo. Ni tako črno-belo"

31.10.2023

"Teh pisem je sedem, vsi so izvirniki. Ne gre sicer za prelomna odkritja, vseeno pa je vsako od pisem dragoceno," je novoodkrita pisma nemških protestantov predstavila arhivistka Lilijana Žnidaršič Golec. Vsako zapolni kakšno vsebinsko ali časovno vrzel.

Elektrika Tiselj: Brez JEK-a 2 bo za energetiko najpomembnejši drugi tir, da bomo vozili premog

02.10.2023

Gradnja JEK-a 2 je edina smiselna pot naprej, če želimo uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je za MMC opozoril jedrski strokovnjak Iztok Tiselj. Najbolj zelena je tista energija, ki je ne porabimo, pa je za MMC dejala Lidija Živčič iz društva Focus.

Intervju Ljudski zeleni dogovor: Kot je bilo ustvarjeno potrošništvo, bi lahko zdaj ustvarili nekaj boljšega

15.09.2023

"Socializirati je treba lastništvo produkcijskih sredstev, kmetijskih zemljišč, tovarn in druge infrastrukture. Na drugi strani je treba odpraviti motiv profita kot načina organizacije proizvodnje," je prepričan Max Ajl, ki ponuja ljudski zeleni dogovor.

Stran 1 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov