Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Umetna inteligenca "Učenec pogleda v kamero in kosilo je plačano. To je grozljivo, to je noro!"

13.11.2023

Šola na daljavo med koronakrizo se je močno naslonila na tehnologijo, rezultat je bil porazen. Na kakšen način bi morali vpeljati umetno inteligenco v šole? "Nisem čisto prepričan, da je to sploh smiselno!" je za MMC dejal profesor Wayne Holmes.

"Premirje zdaj!" V Ljubljani shod za Palestino: "Otrokom igranje, ne obstreljevanje"

09.11.2023

Na shodu za Palestino se je na Prešernovem trgu v Ljubljani zbrala manjša množica, ki je nato odšla na pohod po ulicah. "Ustavimo genocid, končajmo apartheid, premirje zdaj!" sporočajo organizatorji dogodka iz Gibanja za pravice Palestincev.

100 let pivniškega puča "Imajo ga za groteskno figuro, propadleža na ulici, ki tam nekaj kriči brez smisla"

09.11.2023

Mineva natanko 100 let od pivniškega puča v Münchnu, s katerim se je desetar Adolf Hitler z nacisti poskusil zavihteti na oblast v Nemčiji. S populističnim govorom je znal hitro razvneti občinstvo in iz pivnice je večtisočglava množica stopila na ulico.

Ob dnevu reformacije "Protestantizem naj bi prinašal napredek, katolištvo pa naj bi ga zaviralo. Ni tako črno-belo"

31.10.2023

"Teh pisem je sedem, vsi so izvirniki. Ne gre sicer za prelomna odkritja, vseeno pa je vsako od pisem dragoceno," je novoodkrita pisma nemških protestantov predstavila arhivistka Lilijana Žnidaršič Golec. Vsako zapolni kakšno vsebinsko ali časovno vrzel.

Elektrika Tiselj: Brez JEK-a 2 bo za energetiko najpomembnejši drugi tir, da bomo vozili premog

02.10.2023

Gradnja JEK-a 2 je edina smiselna pot naprej, če želimo uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je za MMC opozoril jedrski strokovnjak Iztok Tiselj. Najbolj zelena je tista energija, ki je ne porabimo, pa je za MMC dejala Lidija Živčič iz društva Focus.

Intervju Ljudski zeleni dogovor: Kot je bilo ustvarjeno potrošništvo, bi lahko zdaj ustvarili nekaj boljšega

15.09.2023

"Socializirati je treba lastništvo produkcijskih sredstev, kmetijskih zemljišč, tovarn in druge infrastrukture. Na drugi strani je treba odpraviti motiv profita kot načina organizacije proizvodnje," je prepričan Max Ajl, ki ponuja ljudski zeleni dogovor.

Se zgodba ponavlja? Inflacija je tu, obrestne mere rastejo. Lahko v bankah spet resneje zaškripa?

15.05.2023

Nedavni rebalans proračuna je sicer zmanjšal luknjo v slovenskem proračunu za leto 2023, a Slovenija po oceni tako ekonomista Maksa Tajnikarja kot Igorja Mastena troši odločno preveč in s tem povečuje tveganje za padec v "grški scenarij".

Ob dnevu upora "Če ne bi prišlo do upora, se verjetno midva danes ne bi pogovarjala v slovenščini"

27.04.2023

V Bazi 20, ki praznuje okroglih 80 let, so bili postavljeni temelji slovenske državnosti in sprejeta odločitev, da se Primorska priključi k Sloveniji, je za MMC dejala Judita Podgornik Zaletelj, konservatorka, ki skrbi za ohranjanje avtentične podobe.

Dediščina Mumija je šla z jadrnico Istria iz Aleksandrije do Trsta in s kočijo do Ljubljane

28.01.2023

Prihod človeške mumije v Ljubljano oktobra 1846 je bil velika atrakcija, a ljudi je še bolj navdušil "grozovitni sovražnik zverem in ljudem" – nagačen krokodil. Oba je v Ljubljano poslal avstrijski konzul v Egiptu in Vipavčan Anton Lavrin.

Dan samostojnosti in enotnosti Slovenski plebiscit: Hrvaška vidi model za posnemanje, Srbija pa rušenje Jugoslavije

26.12.2022

"Srbska reakcija na slovenski referendum je bila, no, vidite, rušijo Jugoslavijo, mi jo bomo branili," je povedala profesorica zgodovine s filozofske fakultete v Beogradu Dubravka Stojanović. V Srbiji so nacionalisti Slovenijo videli kot antipod in zlo.

Knjige Zadnje poglavje Jugoslavije: Ni vse vodilo v tragedijo, potem pa je prišel Milošević

06.12.2022

Prva se je z neustavnim divjanjem svojega predsednika Slobodana Miloševića od Jugoslavije pravzaprav odcepila Srbija. To je ena izmed tez, ki so jo postavili zgodovinarji z vseh vetrov nekdanje Jugoslavije, ki so oblikovali skupen pogled na konec države.

Murska Sobota Murska Sobota: Kdaj bo zaživel center? Kaj bo z energetsko krizo in begom mladih?

11.11.2022

V Murski Soboti se za županski stolček potegujejo štirje kandidati, trije predstavniki parlamentarnih strank in predstavnica zunajparlamentarne stranke. Spregovorili so o energetski krizi, oživljanju mestnega jedra in načrtih za naprej.

Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov