Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Gorazd Kosmač

Dediščina Mumija je šla z jadrnico Istria iz Aleksandrije do Trsta in s kočijo do Ljubljane

28.01.2023

Prihod človeške mumije v Ljubljano oktobra 1846 je bil velika atrakcija, a ljudi je še bolj navdušil "grozovitni sovražnik zverem in ljudem" – nagačen krokodil. Oba je v Ljubljano poslal avstrijski konzul v Egiptu in Vipavčan Anton Lavrin.

Dan samostojnosti in enotnosti Slovenski plebiscit: Hrvaška vidi model za posnemanje, Srbija pa rušenje Jugoslavije

26.12.2022

"Srbska reakcija na slovenski referendum je bila, no, vidite, rušijo Jugoslavijo, mi jo bomo branili," je povedala profesorica zgodovine s filozofske fakultete v Beogradu Dubravka Stojanović. V Srbiji so nacionalisti Slovenijo videli kot antipod in zlo.

Knjige Zadnje poglavje Jugoslavije: Ni vse vodilo v tragedijo, potem pa je prišel Milošević

06.12.2022

Prva se je z neustavnim divjanjem svojega predsednika Slobodana Miloševića od Jugoslavije pravzaprav odcepila Srbija. To je ena izmed tez, ki so jo postavili zgodovinarji z vseh vetrov nekdanje Jugoslavije, ki so oblikovali skupen pogled na konec države.

Murska Sobota Murska Sobota: Kdaj bo zaživel center? Kaj bo z energetsko krizo in begom mladih?

11.11.2022

V Murski Soboti se za županski stolček potegujejo štirje kandidati, trije predstavniki parlamentarnih strank in predstavnica zunajparlamentarne stranke. Spregovorili so o energetski krizi, oživljanju mestnega jedra in načrtih za naprej.

Slovenj Gradec Kam bo zavil Slovenj Gradec? Bo mesto eno najbolj zaželenih za bivanje?

08.11.2022

Posebnost slovenjgraške mestne občine je v tem, da aktualni po anketah 'najžupan' Tilen Klugler nima protikandidatov. Povprašali smo ga po prioritetah v prihodnjem štiri leta dolgem mandatu, alternativnih idej izzivalcev pa tokrat ni.

Intervju "Rešitev vidim v tem, da namestimo fotovoltaiko in zagotovimo toplotne črpalke"

15.10.2022

"Tako je ogrevanje pravzaprav zastonj!" je sončne celice in toplotne črpalke kot rešitev za ogrevanje med energetsko krizo podal v. d. soboškega župana Zoran Hoblaj, ki pravi, da so Murski Soboti v zadnjih letih končno povrnili status regijskega središča.

Intervju Slovenjgraški župan Tilen Klugler: Toplarno smo predelali na lesne sekance, toplo bo

08.10.2022

"Naši občani, ki so priključeni na daljinsko ogrevanje, se ogrevajo po za ta čas zelo ugodni ceni. Megavatna ura je tudi do desetkrat cenejša, kot bi bila, če bi se še vedno ogrevali s plinom," je za MMC pojasnil župan Tilen Klugler.

Pričakovanja, razočaranja in realnost Moč predsednika je v izražanju odločnih mnenj, in ne v "modrem molčanju"

05.10.2022

Moč slovenskega predsednika se izraža skozi moralno avtoriteto v družbi, v izražanju odločnih mnenj, in ne v "modrem molčanju", je za MMC dejal sociolog Samo Uhan. Predsednik ne sme biti sluga političnih botrov, pa je menil ustavni pravnik Miro Cerar.

Stopimo skupaj za gasilce "Motivirajo me pomoči potrebni ljudje, to se mi zdi povod k temu poslanstvu."

16.08.2022

"Največ opreme smo izgubili, ko je požar obrnil smer, se dodatno razplamtel in je bil potreben hiter umik s požarne linije, takrat se je zgolj odklopilo cevi in na hitro zapustilo položaje," je za MMC pojasnil poveljnik PGD-ja Komen Blaž Rogelja.

Intervju "Zeleni aktivisti voljno in zavestno sami sebe zavajajo!"

13.07.2022

"Govorijo, opraviti moramo z ogljikovim dioksidom in ostalimi toplogrednimi plini, da bi rešili svet. Boljši bo v ekološkem smislu, v socialnem pa bolj pravičen. Mislim, da je to laž," je v intervjuju za MMC dejal profesor Erik Swyngedouw.

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

04.07.2022

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

27.06.2022

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov