Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Slovenija Slovenija, avtomobilom naklonjena država. Jih lahko zamenjata pešačenje in vlak?

16.09.2019

Slovenija je ena od bolj avtomobilom naklonjenih držav v EU-ju, zato bo evropski teden mobilnosti pri nas usmerjen predvsem v trajnostno mobilnost brez jeklenih konjičkov. Ena od rešitev, ko pešačenje in kolesarjenje ne pride v poštev, bi lahko bil vlak.

Okolje Na pogrebu izumrlih vrst: "Lahko govorimo o kloniranju, a to je znanstvena fantastika"

14.09.2019

"Na pogrebu izumrlih vrst smo se zbrali, da pritegnemo pozornost k začetku velikega izumrtja, katerega gonilo je predvsem človeštvo," so opozorili organizatorji iz gibanja Mladi za podnebno pravičnost.

Okolje "Če bodo izginili himalajski ledeniki, bo dve milijardi ljudi ostalo brez vode"

06.09.2019

Onesnaženje, ki ga povzroča človek s črnim ogljikom, prometom in industrijo, ne vpliva samo na kakovost zraka, ampak tudi na alpske in himalajske ledenike, ki izginjajo, je opozoril raziskovalec podnebja Matevž Lenarčič.

Gospodarstvo "Razlogov za gospodarsko krizo ni, lahko pa jo izzove politika s Trumpom na čelu"

21.08.2019

"Če Nemčija samo kihne, posledično v Sloveniji z zamikom dobimo resen prehlad. Gospodarska kriza bi se prej ali slej preselila tudi v Slovenijo," je pojasnil ekonomist Maks Tajnikar, ki je prepričan, da smo ta hip na novo krizo "maksimalno pripravljeni".

Slovenija "Češčenje Marije ima pri Slovencih prav posebno mesto"

15.08.2019

"Verniki Marijo pojmujemo kot mater, zavetnico, pomočnico in priprošnjico. Romarski duh je nedvomno povezan s češčenjem Marije in zaznamuje duhovnost slovenskega naroda," je v intervjuju za MMC dejal duhovnik Matjaž Celarc.

Okolje "Tako smo že navajeni na vročino, da normalno stanje občutimo kot ohladitev"

03.08.2019

"Nisem toliko pesimist s klimatološkega vidika, ampak s sociopolitičnega, ker imamo izrazito čudne ljudi, ki vodijo ta svet naprej," je klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj opisala svetovne voditelje, ki glede podnebnih sprememb tiščijo glavo v pesek.

Dan državnosti Pogled iz zamejstva: Je nov dan prinesel uresničitev osamosvojitvenih sanj?

25.06.2019

Mineva natanko 28 let od razglasitve samostojne Slovenije, ko je slovenska skupščina sprejela Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti. Kako so na slovensko osamosvojitev gledali iz slovenskega zamejstva? So bila pričakovanja izpolnjena?

Koščki sestavljanke Kardeljeva vila: Od nacionalizacije in idej socializma do štaba TO in propada

23.06.2019

Prvi ideolog Jugoslavije Edvard Kardelj, ki je bil desna roka predsednika Josipa Broza - Tita, je ideje samoupravnega socializma razvijal v vili v Tacnu, ki je bila po vojni odvzeta premožnemu industrijalcu Ivanu Seunigu. Danes sameva in klavrno propada.

Slovenija Ali Slovenija res potrebuje novi "mega" zapor v Dobrunjah?

04.06.2019

Obstoječe zmogljivosti slovenskih zaporov povsem zadoščajo vsem potrebam, zato je 109 milijonov vreden projekt novega "mega" zapora v Dobrunjah in prenove ženskega na Igu metanje denarja skozi okno, je prepričan upokojeni penolog Marjan Čander.

Univerza100 100 let ljubljanske univerze, ki je nastala s "proračunskim kupčkanjem"

21.05.2019

"V proračunskih kupčkanjih je nenadoma med predloge prišla postavka za slovensko univerzo, seveda, če v zameno slovenski poslanci potrdijo proračun," je zgodovinar Božo Repe opisal okoliščine, v katerih so v Beogradu potrdili slovensko univerzo.

Slovenija Policisti zavračajo očitek nezakonitega vračanja prebežnikov Hrvaški

17.05.2019

Civilnodružbena iniciativa Info Kolpa v poročilu navaja onemogočanje azilnega postopka slovenske policije in nezakonito izročanje Hrvaški, kjer se nad prebežniki "izživljajo". Policija vse očitke zavrača.

Slovenija 150 let vižmarskega tabora: "Dajte nam Slovenijo!"

16.05.2019

Mineva 150 let od največjega vseslovenskega tabora v Vižmarjih pri Ljubljani, na katerem so prisotni iz bližnjih in daljnih slovenskih dežel Avstro-Ogrske zahtevali Zedinjeno Slovenijo, slovenščino kot uradni jezik, slovenske šole in fakulteto.

Stran 9 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov