Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Evropsko prvenstvo v gimnastiki: finali po orodjih

Avtorji Gorazd Kosmač

Slovenija 150 let vižmarskega tabora: "Dajte nam Slovenijo!"

16.05.2019

Mineva 150 let od največjega vseslovenskega tabora v Vižmarjih pri Ljubljani, na katerem so prisotni iz bližnjih in daljnih slovenskih dežel Avstro-Ogrske zahtevali Zedinjeno Slovenijo, slovenščino kot uradni jezik, slovenske šole in fakulteto.

Gospodarstvo Katero delo je prekarno? Mnenja ostajajo različna.

14.05.2019

"V prekarnost sodi vsekakor espejevstvo, agencijsko delo, delo za določen čas, pa tudi skrajšan delovni čas," je naštel Črt Poglajen z inštituta. "O prekariatu govorimo, ko se netipične oblike dela uporabljajo nezakonito," pa je dejala Tatjana Čerin, GZS.

Izza zidov Zgodbe iz muzeja tihotapstva: "S 60 kilogrami kave si lahko kupil golfa"

11.05.2019

"Švercanje" blaga med kapitalistično Italijo in socialistično Jugoslavijo je bilo pravi nacionalni šport. Takoj po 2. svetovni vojni so tihotapili najnujnejše, ko je kupna moč Jugoslovanov v 60. letih narasla, pa se je začel pravšnji nakupovalni turizem.

Gospodarstvo OZS: Rešitev za obrtniške pokojnine je ZPIZ

08.05.2019

Skladu obrtnikov in podjetnikov (SOP) v grlo teče voda, saj denar za izplačilo pokojnin iz vzajemnih zavarovanj vedno bolj kopni. Nižanje pokojnin ni sprejemljivo, rešitev je prenos na ZPIZ, opozarjajo na OZS-ju.

Koščki sestavljanke 30 let Majniške deklaracije: "Slovenci smo bili najbolje pripravljeni v celotni Vzhodni Evropi"

08.05.2019

8. maja 1989, natanko pred 30 leti, je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani množična javna manifestacija, na kateri je pisatelj Tone Pavček prebral Majniško deklaracijo s katero je bila zahtevana suverena in demokratična Slovenija.

Slovenija Igor Pribac: "Bruselj ni glasnik kapitala, je zadnje upanje, branik"

01.05.2019

Delavski praznik 1. maj ima poganske korenine, saj gre za slavljenje pomladanske plodnosti, ki sega daleč v čas poganske Evrope, od koder izvirata tudi kurjenje kresov in postavljanje mlajev. Praznik dela je postal v 19. stoletju.

Evropske volitve Volilni sistem: Kako Slovenija izbere osem bruseljskih poslancev?

07.05.2019

Evropski parlament je edini organ EU-ja, ki ga evropski državljani izvolimo neposredno, način, kako države članice izberejo svoje poslance za petletni mandat, pa je prepuščen posamezni državi, čeprav obstaja nekaj skupnih pravil.

Izza zidov Ivo Hvalica: "Dobili smo Jugoslavijo, a belega kruha in kavarne ni bilo več"

31.03.2019

"Po vojni se oče vrne, kavarna je zopet začela obratovati, delali smo sladoled za ameriške vojake, živeli smo – to so nepozabni časi – zelo, zelo dobro. Američani so naš obmejni predel cone A zasuli z vsakršnim blagom, prav nobenega pomanjkanja ni bilo."

Slovenija Negativni stereotipi o starosti: "Mlade in srednje generacije se bojijo postarati"

12.03.2019

Poleg nizke natalitete, značilne za razviti svet, svoj kamenček v mozaik slovenske starajoče se družbe doda tudi sodobna medicina, ki je življenjsko dobo podaljšala za desetletja. So starejši breme ali prispevek k družbi?

Gospodarstvo "Argumenti proti UTD-ju so identični argumentom iz 19. st. proti socialni državi"

08.03.2019

Problem, ki ga imajo sodobne družbe, je, da se vrzel med ponudbo in povpraševanjem po delovnih mestih v razvitih avtomatiziranih in robotiziranih družbah "revolucionarno povečuje", je opozoril Srečo Dragoš. Je napočil čas za UTD?

Slovenija Kovač: "Če želite kratkovidnega otroka z učnimi težavami, mu v roke potisnite telefon"

25.02.2019

Branje z zaslonov je v primerjavi z branjem s papirja veliko bolj površno, bralci slabše pomnijo prebrano in razumejo vsebino, ugotavlja raziskava. Vzporedne raziskave medtem kažejo na sistematično slabšanje vida ob pretirani rabi digitalnih naprav.

Slovenija Ljubezenske spletne prevare: Izgubljeni stotisoči evrov, v najhujših primerih življenje

26.02.2019

Preventivno obnašanje z veliko mero paranoje je na spletu najboljša obramba, saj ko si enkrat ogoljufan, lahko v veliki večini primerov zgolj "pokličeš policijo in pozabiš na denar", je v pogorovu za MMC dejal strokovnjak za spletne prevare David Modic.

Stran 10 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov