Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Radio Maribor Festival Lent – Maribor je v tem času svetovljanski

24.06.2021

Začenja se poletni Festival Lent in tega še ni bilo – stikal se bo z gledališkim festivalom Borštnikovo srečanje, ki so ga zaradi znanih razmer z oktobra pomaknili v junij. Festival se bo končal 3. julija, nekatere vsebine pa bo podaljšal v iztek poletja.

Novice Dotik, bližina in knjiž(ev)na družba fina

18.06.2021

24. Slovenski dneve knjige v Mariboru v ospredje postavljajo dotik v najrazličnejših pomenih, najpomembnejši pa so dotiki med mislenimi obzorji, kulturami in bralnimi aurami obiskovalcev prireditev

Radio Maribor Pristne človeške zgodbe so protiutež lažnim novicam

16.06.2021

Slovenska filantropija je v Ljubljani in v še osmih mestih, med njimi v Mariboru, pripravila 12. Festival migrantskega filma. Z dokumentiranimi pristnimi človeškimi zgodbami pripovedujejo o stiskah in izkoriščanju, a tudi o solidarnosti in upanju

Novice Nova gledališka premiera - Krhkost

16.06.2021

V Hotelu Maribor bo ob 19-ih premiera monodrame po izbranih odlomkih iz knjige filozofskih esejev Krhkost-Fragilité francoskega pisatelja in scenarista Jeana-Claudea Carièrra

Radio Maribor Nimamo rezervnega planeta

12.06.2021

Po izračunih okoljskih organizacij je 12. junij dan, ko je Slovenija začela živeti na ekološki dolg. Za letos smo porabili zalogo vseh naravnih virov, ki jih lahko Zemlja obnovi v enem letu.

Radio Maribor Mavrični junij: LGBTIQ+ pravice so človekove pravice

09.06.2021

Evropski parlament se je z resolucijo o razglasitvi EU kot svobodnega območja za osebe LGBTIQ+ odzval na poslabšanje stanja za LGBTIQ skupnosti v nekaterih državah unije, tudi v Sloveniji še nismo ponotranjili gesla »Vsi različni, vsi enakopravni«.

Radio Maribor MgP: Gajaš, gledališki lik z dušo

25.05.2021

Predstava »Gajaš, brez maske« je nadaljevanje epopeje o liku avtomehanika iz filma Petelinji zajtrk iz leta 2007. V spomin se je takrat vtisnil po zaslugi igre Vlada Novaka in peresa Ferija Lainščka.

Radio Maribor Ptuj: Stara steklarska bo dobila nov sijaj

14.05.2021

Ptujski mestni svet je vendarle, a ne soglasno, potrdil dokumentacijo za Revitalizacijo Stare steklarske delavnice in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami. Največ pomislekov svetnikov je izhajalo iz slabe izkušnje predrage prenove mestne tržnice.

Novice Narodni dom ima nov organ

12.05.2021

Z ustanovitvijo strokovnega sveta po hitrem postopku se je ustvaril vtis hitenja, gre pa za formalnost, do katere je prišlo z zamikom. Pohiteli so zaradi nove sestave članstva sveta zavoda.

Radio Maribor Stražunski gozd - od cvetočih tulipanov do odprte kanalizacije

10.05.2021

Maribor ima pomembna večja urbana gozdova, Stražunskega in Betnavskega. Na desnem bregu imata več vlog, rekreacijsko, psihosocialno in okoljsko, zato sta tudi zelo obremenjena. Pristojne službe pripravljajo projekte za razbremenitev razvrednotenih območij

Radio Maribor Že včeraj bi bilo prepozno

08.05.2021

V Mariboru je Narodni dom ponovno pripravil poziv k premisleku odgovornih o bolj življenjskih načinih izvedbe kulturnih dogodkov, ljudje, ki so spremljali nastope, pa v zvezi s tem pravijo - že včeraj bi bilo prepozno".

Radio Maribor Gre za resnost naroda

04.05.2021

Mariborčan Bojan Labović je novi direktor Festivala slovenskega filma, ki bo jeseni v Portorožu. Ob tej priložnosti smo se z njim pogovarjali o vlogi in pomenu filma. Odnos do sedme umetnosti je tudi stvar resnosti naroda, pravi.

Stran 12 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov