Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Radio Maribor Ne zavrzite demokracije, spremenite jo

10.11.2021

Gost pogovora v okviru projekta Ploti v glavi Muzeja narodne osvoboditve Maribor je bil Matjaž Gruden, vodja direktorata za demokratično participacijo Sveta Evrope in kolumnist časnika Večer. Z njim smo se pogovarjali tudi za Radio Maribor.

Zgodbe Stvari, ki jih uporabljam, so stare vsaj sto, sto petdeset let

03.11.2021

Aleš Belšak je najprej začutil navdih, za izdelavo predmetov pa je potreboval dodatno znanje. Nabiral ga je tudi pri različnih strokovnjakih in ljudeh z dolgoletnimi izkušnjami, od mizarjev in kovačev do restavratorjev.

Zgodbe Kot prva je šla na pot poezija Toneta Pavčka

21.10.2021

Ob selitvi gradiva iz rotovške enote Mariborske knjižnice na nadomestno lokacijo s pomočjo žive verige, so nekateri obudili spomin na živo verigo 4. oktobra 1988, ko so selili gradivo v novo Univerzitetno knjižnico.

Radio Maribor Pedagogi, ki krepijo ugled stanu

07.10.2021

V sredo so podelili nagrade za izjemne dosežke na področju šolstva, med lavreati sta tudi pedagoga, ki svoje znanje in strokovnost širita med mladimi in sodelavci v Mariboru

Radio Maribor Brez krompirja ni kosila - najdemo ga celo v sladici

06.10.2021

Mariborska knjižnica je zaključila natečaj za najboljši stari kuharski recept – Brez krompirja ni kosila, izpostavila najboljše tri in zaključno prireditev v Sodnem stolpu kronala s pogovorom o kulinarični dediščini.

Radio Maribor Na domu se izobražuje več kot 1.600 šolarjev

01.10.2021

O šolanju na domu smo se pogovarjali z različnimi sogovorniki in ugotovili, da gre, če so okoliščine idealne, brez težav, lahko pa se tudi zalomi. Veliko je odvisno od razlogov za šolanje na domu, od motivacije staršev in otrok ter od sodelovanja s šolo.

Radio Maribor Obraz sosednje ulice - Bine Kovačič

01.10.2021

Bine Kovačič je na Zavodu za varstvo kulturne dediščine OE Maribor delal honorarno še kot študent, potem pa tam pustil najboljša leta. V njih je nabral številne izkušnje in uresničil pomembne projekte.

Radio Maribor To noč sem jo videl – na odru Stare dvorane SNG Maribor

24.09.2021

Velika mednarodna uprizoritev romana Draga Jančarja To noč sem jo videl v mariborskem gledališču je zgled sodelovanja gledaliških hiš, še posebej v časih, ki jih zaznamuje koronavirus

Radio Maribor Zagotovite si alibi za ta konec tedna

24.09.2021

Tudi Slovenci z navdušenjem beremo kriminalke, tudi slovenske. Ugotovili smo namreč, da so tudi naši fiktivni inšpektorji dovolj karizmatični, za povrh pa, da ima žanr pri nas že nekaj tradicije.

Zgodbe Trend narekujemo potrošniki

20.09.2021

Odpoklici živil dokazujejo dvoje – da prihaja v živilski industirji do nepoštenih praks in napak ter da inšpekcijske službe opravljajo nadzor. Potrošniki moramo kupovati odgovorno, zato je pomembno informiranje.

Radio Maribor Prepovedane misli – to ni holivudski šov

17.09.2021

Fotoklub Maribor že šestič pripravlja mednarodno razstavo fotografije s pomembno vsebinsko rdečo nitjo - prepovedane misli, njihova svoboda in njihov upor zoper avtoritete in vsakršno oblast, ki jih želi nadzorovati, iz strahu, da bi bila ob položaj.

Radio Maribor Filmi, ki z velikega platna stopijo v naš vsakdan

15.09.2021

Do nedelje si bo na Festivalu Dokudoc v Mariboru mogoče ogledati filme o ljudeh znotraj najrazličnejših tem – od migracij, delavskih in človekovih pravic do odnosov s soljudmi in živalmi ter o družini in navdušujočih ustvarjalnih posameznikih

Stran 10 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov