Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Kulinarika Recepte za boršč zamenjali recepti za molotovke

13.04.2022

Se vojna lahko zreducira na nekaj tako banalnega, kot je – boršč? Kar se je zdelo kot malenkostni spor med Ukrajinci in Rusi, je z rusko invazijo pridobilo povsem nove razsežnosti.

Azija Kitajska politika ničelne tolerance do covida: neskončna zaprtja, pomanjkanje hrane, ločevanje otrok

11.04.2022

Prebivalcem Šanghaja je prekipelo. Potem ko so se tamkajšnje oblasti zaradi vala okužb s koronavirusom odločile javno življenje zapreti drastično in za nedoločen čas, iz mesta pa poročajo o hudem pomanjkanju hrane, so se obupani Kitajci podali na ulice.

Volitve v Franciji Kako je z vzponom desnice in izgubljenostjo levice Marine Le Pen tik za petami Macronu

09.04.2022

Francozi se v nedeljo podajajo na volišča, kjer bodo oddali svoj glas za predsednika države. Kar se je še do nedavnega zdelo kot relativno gladka zmaga aktualnega predsednika Emmanuela Macrona, se vse bolj zaostruje. Lahko preseneti Marine Le Pen?

Tenis Đokovićev zdravnik: "Avstralska saga je mnogim odprla oči – tistim, ki so pripravljeni videti"

11.04.2022

"Zdravnik, ki je spremenil Novaka Đokovića," se bere eden od naslovov o Igorju Četojeviću, nutricionistu in zdravniku, zaslužnem, da je s holističnim pristopom in radikalno zamenjavo prehrane povsem na novo zasnoval pot številke ena moškega tenisa.

Kulinarika Preizkusili smo burgerje prve restavracije na svetu. So res tako dobri?

27.03.2022

Bil je maj 2020, Noma, danes prva restavracija sveta, takrat še druga, je bila zaradi pandemije zaprta dva meseca – takrat se je to zdelo že celo večnost, a je bila zgolj uvertura pred še daljšimi zaprtji.

Evropa Bataljon Azov: Od neonacistične milice do odreda ukrajinske vojske

17.03.2022

V dveh tednih je Facebook naredil izjemo v svoji politiki glede sovražnega govora in začasno dovolil pozive k nasilju nad Rusi. Še prej je razveljavil prepoved poveličevanja Azovega bataljona, skrajno desne priključene enote ukrajinske vojske.

Evropa Problematika prostovoljnih tujih borcev: brez izkušenj, brez nadzora, brez zadržkov

10.03.2022

Razlogov, zakaj si želijo odpotovati na drug konec Evrope, na drug konec sveta, in se boriti za Ukrajino, je skoraj toliko, kot je teh prostovoljnih borcev iz tujine, ki se javljajo v boj. A previdno, preden vse pripišete človekoljubnim vzgibom.

Kulinarika Prva "0 waste" restavracija na svetu: Reciklirano pohištvo, odpadkov ni, niti košev za smeti ne

05.03.2022

Danes že praktično vsaka druga restavracija po svetu poudarja svojo predanost zelenemu, ekološkemu načinu delovanja. A Silo v Londonu je bil tisti, ki je oral ledino in je s svojo radikalnostjo še vedno nekaj korakov pred ostalimi.

Evropa Nato proti prepovedi preletov nad Ukrajino: "Pravilnost odločitve se bo, žal, izkazala pozneje"

04.03.2022

Nato nasprotuje vzpostavitvi območja prepovedi preletov nad Ukrajino, je poudaril generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg, saj bi to pomenilo še več ubitih civilistov. A kaj točno je območje prepovedi preletov in kakšne bi bile posledice?

Portret Življenjska vloga Volodimirja Zelenskega

07.03.2022

Ko se bo nekoč pisala zgodovina rusko-ukrajinske vojne, bo ena ključnih izjav tega spora zagotovo tista, v kateri Volodimir Zelenski na ameriško ponudbo za evakuacijo odvrne: "Potrebujem strelivo, ne prevoza."

Svet Ko vojno zamegli propaganda družbenih omrežij: "Novinarstvo je blizu klinične smrti"

01.03.2022

V vojni je prva žrtev resnica, je 500 let pred našim štetjem dejal grški dramatik Ajshil, zagovornik atenske demokracije. 2500 let pozneje se kaj dosti ni spremenilo, kvečjemu je resnica še bolj izkrivljena, ločnica med dejstvi in fikcijo pa zamegljena.

Kulinarika Pod Eifflovim stolpom, za najbolj vročo mizo na svetu ta hip

23.02.2022

Restavracija, o kateri se to zimo največ govori, restavracija z morda najbolj vročimi mizami na svetu ta hip, ni Noma, ni Mirazur, ni Etxebarri, ampak pičlih 100 dni trajajoči pop-up dveh največjih imen svetovne gastronomije – Ducasse in Adria.

Stran 10 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov