Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Liffe Nitram

18.11.2021

Kaj naredi množičnega morilca? Je odločilen en dogodek, ena točka ali gre za akumulacijo dogodkov? Je "seme zla" predeterminirano, kot je to insinuiral film Pogovoriti se moramo o Kevinu, ali gre za skrajen odziv družbenega odpadnika?

Liffe Dogodek

17.11.2021

Francija, piše se leto 1963, 12 let, preden je bil splav v tej državi uzakonjen. Zdi se daleč, nadvse daleč tista doba – pa je res? Dogodek, zmagovalec filmskega festivala v Benetkah, je v luči aktualnih družbenih premikov še kako aktualen in relevanten.

Retro Adriaco - šarm zlate dobe Trsta v najstarejšem jahtnem klubu Jadrana

19.11.2021

Tam nekje med zasidranimi belimi barkami in jambori ga ugledate, opečnato stavbo z belimi okni in timpanonom, Adriaco, najstarejši jahtni klub na Jadranu.

Tuji novinarji navdušeni nad Slovenijo "Nova destinacija, ki jo preprosto morate imeti radi"

14.11.2021

Z noro, nepredvidljivo in nepozabno večerjo se je ta teden v Ljubljani sklenil European Food Summit, Evropski simpozij hrane, ki je v državo pripeljal nekaj najvidnejših svetovnih gastronomskih novinarjev in govorcev na področju hrane.

Intervju "Generacija Z bi rušila spomenike in brisala ljudi, a s tem povzroča nove konflikte"

20.11.2021

V kot nas bo stisnilo le preizpraševanje o vsem, kar smo naredili v preteklosti in kar še počnemo. Takrat bomo imeli možnost, da se ali pobijemo med seboj za udobja, ki se jim ne želimo odpovedati, ali pa spoznamo, da obstaja neka druga možnost sobivanja.

Okolje V švedskem fjordu, na lovu za hrano prihodnosti

21.11.2021

"Veš, klapavice so rokenrol, ribe so bolj disko," se namuzne Janne Bark, roker, ki se je iz kmetovalca preusmeril v "morskega kmetovalca", kot si pravi, in velikega promotorja klapavic. Janne živi v obalnem zaselku Ljungskile na zahodni obali Švedske.

Venissa Zadnji beneški ribiči in vinograd sredi morja – kakšen okus ima Beneška laguna?

25.10.2021

Vinograd dorone, avtohtone beneške sorte grozdja, je bil že večkrat tik na tem, da se izgubi, v poplavah, prepuščen silam narave. Poleg je vrt, razdeljen s kanali. Ob enem od njih je privezana ribiška barka enega zadnjih ribičev na Buranu.

ZDA Sindrom pogrešanih belopoltih žensk in nesorazmernost medijskega poročanja

20.10.2021

Pozornost, ki so jo mediji v ZDA, pa tudi zunaj njenih meja, prejšnji mesec namenili izginuli blogerki Gabby Petito, je spet vzbudila razprave o t. i. sindromu pogrešane belopolte ženske.

Kulinarika Rusija nova kulinarična destinacija? Prvi Michelinov vodnik za Moskvo.

15.10.2021

Rusija je zadnja država, ki je dobila svoj Michelinov vodnik. Ta sicer zajema samo Moskvo, ki je za prihod slovitega gastronomskega vodnika plačala zajeten kupček denarja, zvezdice pa so se utrnile devetim restavracijam.

Kulinarika Je ena restavracija res lahko najboljša na svetu?

11.10.2021

Kaj točno pomeni "najboljša restavracija na svetu"? In kako zares primerjati med seboj ne le skrajno specifične svetovne kulinarike, ampak tudi restavracije s kompleksnimi degustacijskimi meniji in tiste, ki denimo strežejo le meso na žaru?

Intervju "Ne samo, da Kanada staroselcem ni pomagala, aktivno jim je škodila"

11.10.2021

Zadnji septembrski dan v St. John'su, prestolnici Nove Fundlandije. Četrtek, a so bila vsa vrata zaprta. Kanada je dobila nov praznik, dan resnice in sprave, dan, da se Kanadčani soočijo z dolgo zgodovino krivic, ki jih je vlada povzročala staroselcem.

Območje smrti Kako jo lahko v parku Yellowstone zaradi vrzeli v zakonu odneseš z umorom

20.09.2021

ZDA pretresa primer mlade popotniške blogerke Gabby Petito, ki je z zaročencem potovala po narodnih parkih ameriškega zahoda. Izginila je, njen zaročenec pa je na begu. Zdaj so oblasti našle posmrtne ostanke, ki se skladajo z Gabbyjinim opisom.

Stran 12 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov