Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Svet Igra imperijev: grožnja Rusije kot krinka apetitov ZDA v Ukrajini?

14.02.2022

“ZDA so predane krepitvi našega odnosa z Ukrajino, ko si prizadevamo zgraditi cvetočo prihodnost za vse Ukrajince," piše na strani State Departmenta, ki je to zavezo podkrepil s 5,4 milijarde dolarjev pomoči, ki so jo ZDA od leta 2014 namenile Ukrajini.

Azija z Oceanijo Samomori indijskih kmetov – tiha epidemija podeželja brez prihodnosti

13.02.2022

Samomori niso nekaj, o čemer bi se v Indiji kaj dosti govorilo. A težko je prezreti epidemijo, ki pustoši po indijskem podeželju od 70. let dalje in ki vsako leto terja okoli 10.000 življenj.

Kulinarika Čas za (neskončni) aperitiv: Prva slovenska destilarna z brezalkoholnimi žganicami

08.02.2022

Aperitivo Classico bi bil lahko vermut s svojimi zeliščnimi notami rožmarina in timijana ter trpkostjo grenke pomaranče. "Gino" iz brinovih jagod, kardamoma in citrusa je popoln s tonikom. Klasični G & T. Le da je gin v tem primeru – brezalkoholen.

Popkultura Kdo je Joe Rogan in zakaj je najvplivnejši ameriški radijec tako kontroverzen

01.02.2022

Covid-19, ukrajinsko-ruski šah in Joe Rogan. Tako nekako se zdi, da se polnijo medijske naslovnice v teh dneh. Ampak zakaj je ameriški radijec, zaradi katerega glasbeniki postavljajo ultimat Spotifyu, tako kontroverzen in ali so očitki upravičeni?

Ture avanture Nazdravljanje na Mont Blancu, v najvišji vinski kleti Evrope

01.02.2022

Ekspresno hitro vas popelje ultramoderna gondola iz senčne doline, polne hotelov in dopustniških chaletov, nad Courmayeur, nad bleščeče bela pobočja, proti strah vzbujajočim vršacem, ki sestavljajo gorski masiv Mont Blanca, proti najvišji gori Evrope.

Ture Prva urbana vinska klet v Skandinaviji: brez vinogradov, brez tradicije, brez pravil

17.01.2022

Urbana vinska klet! Švedsko vino iz uvoženega grozdja! Za vse, ki prihajamo iz tradicionalnih vinorodnih držav, se to sliši skorajda bogokletno.

Drama "tam spodaj" Đoković postranska žrtev avstralskih predvolilnih političnih igric?

07.01.2022

Kar nekaj simbolizma je v dnevu, ko je bil Novak Đoković namesto na priprave na obrambo svojega naslova na OP-ju Avstralije poslan v azilni hotel, čakajoč na deportacijo iz države, v kateri je osvojil devet od svojih 20 grand slamov.

Strog režim Na Novo Zelandijo pot vodi prek karantenskih hotelov, a so do konca leta zasedeni

09.01.2022

"Zagotovite si svoje mesto v nadzorovani osamitvi," oglašuje spletna stran novozelandske vlade t. i. karantenske hotele. Vanje morajo ob vstopu v državo za 10 dni vsi, vključno z novozelandskimi državljani.

Afrika Kaj bom storila z odškodnino za zasužnjenje? Kupila sužnja.

19.12.2021

Pet kamnitih skulptur, na pol vkopanih v zemljo, povezanih z debelo verigo. Zlovešči spomenik suženjstva, opomnik temne zgodovine rajskega Zanzibarja, stoji na mestu, kjer je svoj čas stala ena največjih in najbrutalnejših tržnic sužnjev na svetu.

Evropa Rio Tinto: Zakaj je Srbija na nogah zaradi rudarskega velikana krvavih prstnih odtisov?

16.12.2021

Zgodba Ria Tinta je v resnici še ena v vrsti zgodb industrijskih velikanov spornih praks, ki se skušajo z leporečjem in finančnimi spodbudami dokopati do rudnih bogastev. Morda niso pričakovali, da bodo v Srbiji naleteli na takšen odpor.

Liffe Bergmanov otok

20.11.2021

Fårö, otoček ob obali švedskega otoka Gotland, ki je tako očaral Ingmarja Bergmana, da je tam ostal in na njem posnel nekatere svoje največje filme, je v resnici precej drugačen od Bergmanove ekranizacije. Bolj veder, bolj dopustniški kot apokaliptični.

Ob odstopu Maje Pak "Sloveniji se je uspelo z gverilskim pristopom vzpostaviti kot turistična destinacija"

18.11.2021

"Zagotovo se bodo vedno našli ljudje z drugačnim stališčem, a osebno menim, da je bila Maja Pak ena boljših direktoric, kar jih je STO imel v 26 letih obstoja," je o presenetljivem odstopu Pak z mesta direktorice STO-ja za MMC povedala Maja Uran Maravić.

Stran 11 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov