Prejšnji konec tedna je bilo popljavljenih ogromno avtomobilov. Foto: MMC RTV SLO
Prejšnji konec tedna je bilo popljavljenih ogromno avtomobilov. Foto: MMC RTV SLO

Od nedelje naprej v Postojni pogrešajo 43-letnega moškega, ki je živel v bivaku ob reki Pivki. Kot so nam povedali na PU Postojna, so moškega nazadnje videli v soboto, trenutno pa poteka intenzivna iskalna akcija tamkajšnjih gasilcev in policije. "Mogoče je tudi, da se je moški umaknil, še preden ja voda zalila njegov bivak," so nam še povedali na policiji.


V Šentjurju utonil 53-letni moški

"Ogled kraja dogodka še poteka, za zdaj vam lahko povem le, da gre za moško truplo, ki so ga dopoldne našli v središču Šentjurja v podhodu pod železniško progo," je za MMC dopoldne potrdila predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Po zadnjih informacija je umrli 53-letni moški, ki je stanoval v Samskem domu v Šentjurju. Na truplu ni bilo znakov nasilja, zato sanitarne obdukcije ne bo, so še povedali na policiji.

Moški, ujet v poplavljenem avtomobilu, umrl
Zjutraj so gasilci pred naseljem Kostanjevica iz vode izvlekli avtomobil, v katerem je bil domnevno 75-letni moški iz okolice Novega mesta. Avtomobil je bil na poplavljenem cestišču na cesti Šentjernej-Kostanjevica, je za MMC pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi PU Krško Robert Perc.

Iz vode je gledalo le še nekaj centimetrov vozila, kar je opazil voznik tovornjaka okoli 8.00 in o dogodku obvestil policiste. Na kraj dogodka so prišli še reševalci in gasilci, ki so avtomobil potegnili iz vode in ugotovili, da je v njem človek. Ker pri sebi ni imel osebnih dokumentov, identifikacija po besedah Perca še poteka, domnevno pa je šlo za 75-letnega moškega iz okolice Novega mesta.

Na kraju dogodka so ga oživljali
Ponesrečenca so na kraju dogodka oživljali in ga prepeljali na drugo stran poplavljenega območja, kjer so ga prevzeli brežiški reševalci in ga nemudoma odpeljali v bolnišnico. Moški je po zadnjih podatkih umrl.

Kot je še pojasnil Perc, okoliščine dogodka policija še preiskuje, zato tudi ni znano, zakaj je moški kljub signalizaciji zapeljal v vodo in kdaj se je to zgodilo. "Kdaj je moški zapeljal v vodo, ni znano, vemo pa, da je ta del cestišča poplavljen od nedelje popoldne," je še pojasnil Perc.