Osumljenci bi iz zaseženih 336 do meter visokih sadik pridelali 11 kilogramov droge. Foto: Policija
Osumljenci bi iz zaseženih 336 do meter visokih sadik pridelali 11 kilogramov droge. Foto: Policija
Kranjski kriminalisti zasegli konopljo

V 12 hišnih preiskavah na območju Tržiča in Kranja so odkrili več kot 336 sadik konoplje, štiri delujoče in en nedelujoč nezakoniti laboratorij za gojenje konoplje, večjo količino opreme za gojenje in predelavo konoplje ter več prenosnih telefonov in SIM-kartic.

Zoper šest osumljencev so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Kranju, štirje osumljenci pa so bili danes privedeni na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zoper njih odredila sodno pridržanje.

Zaslužili bi 50.000 evrov
Akcija je bila rezultat polletnega preiskovalnega dela, osumljenci pa bi iz zaseženih sadik lahko pridobili 11 kilogramov prepovedane droge in z njo zaslužili okoli 50.000 evrov.

Glavni osumljenec je 35-letni Kranjčan, pomagali pa so mu someščani, stari 40, 27 in 22 let. Na 35-letnika so postali pozorni, ker ni bil nikjer zaposlen, vozil pa je avtomobile visokega cenovnega razreda in kupoval jahto, so pojasnili kriminalisti.

Letos odkritih že 11 laboratorijev
Policisti so letos odkrili še sedem takih laboratorijev za hidroponično gojenje konoplje, in sicer tri na območju ljubljanske policijske uprave ter po dva na območju novomeške in mariborske policijske uprave. V teh laboratorijih so našli tudi okoli 2.400 sadik oz. bilk konoplje, 4,5 kilograma posušene konoplje in dva kilograma delno posušene konoplje.

Kranjski kriminalisti zasegli konopljo