Kangler je nad novo ovadbo presenečen. Foto: BoBo
Kangler je nad novo ovadbo presenečen. Foto: BoBo

Kazenska ovadba je posledica majske kriminalistične preiskave, v kateri je bil med drugimi pridržan tudi Kangler. Poleg njega pa naj bi bila ovadena še direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, ki naj bi mu pri kaznivem dejanju pomagala, ter nekdanji solastnik in direktor podjetja MCline, danes pa direktor občinskih podjetij Snaga in Marprom Ivan Hajnšek, ki naj bi ga obtoževali dajanja daril za nezakonito posredovanje.

Mediji so poročali, da gre v tem primeru za novo ovadbo, a so z Mestne občine Maribor sporočili, da so te informacije netočne in zavajajoče. "Ne gre za novo kazensko ovadbo, temveč za dopolnitev kazenske ovadbe, ki je bila zoper župana in ostale podana v zvezi s 'ptičjo hišico' v letošnjem letu," so pojasnili.

"Gre za policijsko božičkovo darilo"
Podjetje MCline naj bi za občino nezakonito poskrbelo za brezplačni brezžični internet v mestu in zagotavljalo računalniško opremo. Za protiuslugo naj bi Kangler med drugim dobil tudi spletno kamero, ki jo je namestil v ptičji hišici pred svojo hišo v Zimici.

Kangler naj bi direktorjem nekaterih občinskih podjetij, med njimi Mariborskega vodovoda, Energetike in Mariborske razvojne agencije naročil, da od MClina kupijo opremo za vzpostavitev brezžičnega interneta, ta pa so to storila brez javnega naročila.

Nad ovadbo je mariborski župan presenečen, saj da ga v tem primeru sploh niso zaslišali, čeprav bi ga po njegovem mnenju pred vložitvijo ovadbe morali. "Gre za policijsko božičkovo darilo, pa čeprav očitno kršijo procesno pravo. Zgleda, da ima spet nekdo interes, da napihne te stvari proti meni," je dejal.