43-letnega voznika je ustavila šele zapora s tovornjaki. Foto: Policija
43-letnega voznika je ustavila šele zapora s tovornjaki. Foto: Policija
Zasledovanje
Voznik je želel pred zaporo obrniti in se po avtocesti odpeljati v napačni smeri. Foto: Policija
Zakaj je umrl voznik z Dunaja?

V bolnišnici so zanikali navedbe, da je 43-letni Dunajčan umrl po prejemu pomirjeval, saj je prejel le zdravila za oživljanje, ki so običajen del postopka, so povedali v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Dodali so, da je umrli po sprejemu kazal znake "zmedenosti, dezorientiranosti, agresivnosti in cianotičnosti", začel manj kot pet minut po sprejemu izgubljati zavest ter po 45 minutah izvajanja postopkov oživljanja umrl, je poročal STA.

Zasledovali so ga avstrijski in slovenski policisti
Dunajčana so prijeli po 140 kilometrov dolgem čezmejnem zasledovanju, v katerem so sodelovali tudi avstrijski organi pregona. Zasledovanje je potekalo v skladu z mednarodno pogodbo in schengenskimi standardi, je povedal direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš.

Ko so voznika skušali ustaviti prvič, se ta ni odzval na poziv, naj odpre vrata, ampak je v policista vrgel dežnik, nato pa z avtomobilom odrinil policijski kombi in odpeljal naprej. Pri drugem poskusu ustavitve je voznik, potem ko se je moral ustaviti pred zaporo s tovornimi vozili, skušal obrniti in po avtocesti voziti v nasprotno smer, a jim ga je policistom uspelo ustaviti in pridržati. Policisti so razbili prednje steklo in ga z uporabo plinskega pršilca in fizične sile obvladali ter vklenili s plastično zatego. Ker se je vedel neobvladljivo, so poklicali reševalce, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

Vzrok smrti po pokazala obdukcija
Zakaj je voznik umrl, bo znano po obdukciji, ki bo opravljena danes. Kot je dejal Ribaš, so policisti svoje delo opravili strokovno, ker pa je osumljenec po prijetju umrl, bo strokovnost postopkov preverila še komisija, ki jo je odredil generalni direktor policije.

Zakaj je umrl voznik z Dunaja?