Janša mora plačati tudi zamudne obresti. Foto: BoBo
Janša mora plačati tudi zamudne obresti. Foto: BoBo
Sodišče prisodilo odškodnino Carlovi

Povod za tožbo, poleg Carlove je sodišče enako odškodnino skupaj z dobrimi 500 evri sodnih stroškov prisodilo tudi novinarki Mojci Šetinc Pašek, je bila objava na družbenem omrežju Twitter, v kateri je Janša zapisal: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C im Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan."

Tudi v primeru Carlove je sodišče v izdani zamudni sodbi ugotovilo, da je zapis že sam po sebi žaljiv, pod vpraša pa tudi ni postavilo trditev Carlove, da je bila v javnem in zasebnem okolju prizadeta in je doživela hude duševne bolečine.

Janša lahko zdaj v 15 dneh vloži pritožbo, vendar sodbe ne more izpodbijati zaradi zmotne ali nepopolne ugotovitve. Tudi v tem primeru se Janša na tožbo v zakonskem roku 30 dni ni odzval, zato se, poenostavljeno, po zakonu to dojema, kot da navedenemu v tožbi ni oporekal.

Obe novinarki Janšo zaradi žaljivega tvita tožita tudi kazensko. V tej zadevi je senat celjskega okrožnega sodišča že septembra zavrnil Janšev ugovor in presodil, da obstaja utemeljen sum storitve kaznivega dejanja razžalitve.

Sodišče prisodilo odškodnino Carlovi