Današnje obravnave sta se udeležila le dva obtožena. Foto: MMC RTV SLO
Današnje obravnave sta se udeležila le dva obtožena. Foto: MMC RTV SLO

Naroka se prav tako ni udeležil Krkovičev zagovornik Jože Hribernik. Sodnica Barbara Klajnšek je Walterju Wolfu prebrala zapisnik zaslišanja predstavnikov Patrie v Sloveniji Andreya Mladenova, ki je potekalo 4. julija, saj se Wolf več preteklih obravnav ni osebno udeležil. Mladenov je tedaj pojasnil, da Patria ni imela druge izbire, kot da za lokalnega partnerja v projektu izdelave osemkolesnikov izbere podjetje Rotis.

Preostale družbe so bile po njegovih besedah v konfliktu interesov. Mladenov je dejal, da najem Rotisa ni bil politična izbira, ampak naj bi se Patria zanj odločila iz popolnoma pragmatičnih poslovnih razlogov. Mladenov meni, da Janša ni imel nobene vloge v projektu nakupa oklepnikov, a bi jo po njegovi oceni moral imeti. "Če bi jo imel, ne bi prišlo do take zmede!" je dejal.

Mladenov je dejal, da je prepričan, da ni bila nobeni politični stranki obljubljena nagrada za izvedbo posla, a da tega dejansko ne ve. V njegovi prisotnosti se o podpori političnim strankam ni govorilo, je julija povedal Mladenov.

Sojenje peterici se je začelo 5. septembra lani. Obtoženi so kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov. Vsi očitke zavračajo.