Markačeva in Munc sta danes prišla pred preiskovalnega sodnika. Foto: MMC RTV SLO
Markačeva in Munc sta danes prišla pred preiskovalnega sodnika. Foto: MMC RTV SLO
Munc pred preiskovalnim sodnikom

Po poročanju Duške Lah je oče deklice, že odkar je v priporu, od svetovalnice Akcija! zahteval, naj povedo, kje se skriva deklica. A tam so ga prepričevali, naj vztraja pri svojem. Tako sta Munc in Markačeva tudi danes vztrajala pri svojem, da ne vesta, kje se skriva Klara.
Munčeva svetovalnica naj bi od obsojenega očeta deklice Boštjana Kakerja tudi prejemala večje vsote denarja za svetovanje, kar pa je Munc zanikal.

Ta je sicer ob prihodu na sodišče med drugim dejal, da "se pedofil sprehaja po Koroški", ljudi, ki poskušajo zaščititi deklico, pa po njegovih besedah zapirajo. Zaslišanja pred preiskovalno sodnico se je udeležila tudi tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu Branka Čas, ki je bila tudi tožilka v primeru sojenja Kakerju.

Primer se vleče že več kot eno leto
Aretacija je povezana s primerom petletne koroške deklice, saj sta Munc in Markačeva sodelovala pri tem primeru. Munc je vodja Svetovalnice Akcija!, ki je v javnosti večkrat predstavila svoja stališča v podporo očetu petletne koroške deklice, ki je pogrešana od marca lani. Med drugim je Munc na novinarski konferenci 17. marca zatrdil, da je deklica živa in zdrava.

Dekličin oče Boštjan Kaker pa je bil 15. marca obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke. Novih informacij o iskanju pogrešane deklice za zdaj ni, so še povedali na celjski policijski upravi.

Še vedno iščejo malo Klaro
Policija v zadnjih dneh z dodatnimi zaslišanji pospešeno išče informacije o tem, kje je deklica. Med drugim so kriminalisti ta teden znova opravili pogovor s Kakerjevim očetom. Glede tega zaslišanja je Svetovalnica Akcija! v četrtek sporočila, da je bil Kakerjev oče "žrtev načrtnega izsiljevanja" Kakerjevega zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Hkrati je Munc sporočil, da je sodelovanje Svetovalnice Akcija! z Boštjanom Kakerjem prekinjeno.

Verstovšek pa je povedal, da je Boštjan Kaker v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa dejal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka.

Munc pred preiskovalnim sodnikom