Pred zaslišanjem Ogrina so se NPU-jevci pogovorili že z Jankovićem in Jakičem. Foto: BoBo
Pred zaslišanjem Ogrina so se NPU-jevci pogovorili že z Jankovićem in Jakičem. Foto: BoBo

Zaradi tega sklopa domnevnih nepravilnosti v aferi Stožice so sicer že zaslišali ljubljanskega župana Zorana Jankovića in obrambnega ministra Romana Jakiča.

Zaslišanje Ogrina naj bi trajalo okoli 45 minut, po koncu pa za izjave nista bila na voljo ne Ogrin ne njegov odvetnik Boris Grobelnik.

Po neuradnih informacijah naj bi Grep oziroma Ogrin nagovorila občino, Zavod Tivoli in Javno podjetje ljubljanska parkirišča in tržnice, da so z njimi sklenili pogodbo za najem parkirišč in poslovnih prostorov Stožice, letna najemnina pa je znašala 1,8 milijona evrov. Po sklenitvi te pogodbe pa je Grep lahko prejel posojilo od NLB-ja.

Jakiča obiskali kriminalisti
Zavod Tivoli je v tistem času vodil sedanji obrambni minister Jakič, čigar dom so zaradi domnevnih nepravilnosti decembra obiskali kriminalisti, pozneje so ga tudi zaslišali. Jakič je po zaslišanju zatrdil, da "dogovor o upravljanju in najemu parkirnih mest v Športnem parku Stožice ni imel za Zavod Tivoli niti za Mestno občino Ljubljana nobenih pravnih niti finančnih posledic, saj se s tem nihče ni mogel okoristiti".

Tudi ljubljanski župan Zoran Janković je po zaslišanju na NPU-ju na začetku januarja ponovil, da omenjena pogodba ni bila fiktivna, temveč zakonita, kar lahko dokaže, kot trdi.