S tem je obtožnica postala pravnomočna, poroča Večer.

 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na mariborskem tožilstvu so prepričani, da je 23-letnik svojo simpatijo hotel umoriti, kar bi mu zagotovo tudi uspelo, če ne bi vpitje napadene študentke doseglo policijske patrulje, ki je bila na obhodu v parku, ter mlajše ženske in moškega, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

Obdolženi naj bi oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Še preden jo je policijska patrulja našla ležati v mlaki krvi, je napadalec kraj zapustil, a se je pozneje vrnil v park, saj je tam pozabil nahrbtnik z osebnimi dokumenti. Policisti so ga prijeli, po poročanju Večera pa naj bi v policijskem pridržanju dejanje deloma priznal in preiskovalcem celo povedal, kam je odvrgel orožje.

Po pisanju Slovenskih novic sprva sicer ni hotel povedati ničesar, naslednji dan pa je priznal, kam je odvrgel morilsko orožje in predmete, povezane z zločinom. Okrvavljeno kuhinjsko sekiro in nož so tam res našli, prav tako oškodovankin mobilni telefon in osebno izkaznico.

Policisti naj ga ne bi seznanili s pravicami

Njegov zagovornik Žiga Podobnik je dosegel, da je višje sodišče iz kazenskega spisa izločilo obtoženčev mobilni telefon in oblačila, ki so mu jih zasegli med prijetjem, kar naj bi se zgodilo zato, ker naj ga policisti ne bi pravilno seznanili, zakaj mu je bila odvzeta prostost, prav tako naj ga ne bi poučili o njegovih pravicah.

Zahteve za izločitev preostalih dokazov – nož in sekira, ki ju je storilec odvrgel in preiskovalcem na policijski postaji to tudi povedal – je sodišče zavrnilo. Med dokazi je ostal tudi telefon žrtve, iz katerega izhaja, da jo je v noči na 4. september lani prav Gašparič zvabil v park, in to z zvijačo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo.

Izvedenec ugotovil, da ni bil neprišteven

Motiv obtoženega za strahovit zločin naj bi bilo njegovo ljubosumje, zaradi česar je v preteklosti že vlomil v hišo njene matere in poškodoval njen avtomobil, piše Večer. Gašparič naj bi se po poročanju časnika doslej zagovarjal, da je bil v času dejanja neprišteven, a je izvedenec psihiatrične stroke ugotovil, da ni bilo tako.